APU nedir ?

Skender

Megapat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
İyi forumlar.

APU teknolojisinin ne olduğunu az çok internetten araştırdım fakat tam bilgi alamadım. Kısada AMD işlemcilerinin bir özelliğiymiş. Bunu bana anlatabilirseniz sevinirim.

Accelerated Processing Unit anlamına geliyor. Size en basit şekilde anlatayım, içinde GPU olan işlemcilere AMD, APU diyor.

Intel'in de işlemcilerinin içinde GPu var ama Intel CPU demeye devam ediyor. AMD ise buna APU diye özel isim vardi ve bu da firmanın kendi ürününü kullanıcılara yabancılaştırmasına neden oldu. Oysa ki AMD FX işlemcilerin içine ekran kartı koyup satsaydı güzel güzel alıp kullancaktınız. AMD, APU'ları ayrı soket yapınca başarısız oldu.

@ulaklı;

vermiş olduğun linki inceledim, fakat Burak Alkan'ın yorumu olayı özetlediğinden pek bakamadım. :)

@Burak Alkan;

Vermiş olduğun bilgi için teşekkür ederim. :)

Testlerini Youtube'da bulabilirsin.Örnek olarak A10-6800K Crysis 3 performansı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı