Araba dondu ! Yakıtı nasıl çözerim ?

MertDev123

Kilopat
Katılım
6 Aralık 2013
Mesajlar
59
Arkadaşlar 2 gündür arabayı çalıştırmadık. Sabah bir çalıştırayım dedim kapları açamadım zar zor açtım kol kırılacaktı. Bu seferde araba donmuş full'e yakın mazot var nasıl çözeriz arabayı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Antifiriz yakıta değil aracın suyuna koyulur. Silecek suyu olsun, yakıt suyu olsun konabilir fakat yakıta kesinlikle konmaz.
Erzurum'da falan mı yaşıyorsun? Normalde -20'ye kadar donmaz yakıtlar. Ben Afyonkarahisar'da yaşıyorum, bizim de araç dizel ve -15'de çalışıyor.
 
Aracı garaja çekmişseniz tamamdır kaldığında çözülecektir. Antifrize gerek olmaz. Garajda ufo yakarsanız daha da çabuk çözülür tabi:)
 
Çalıştırırken dizel motorlarda kızdırma bujileri var onun göstergesi ön konsolda ışıklıdır ışık sönünce çalıştırmanı tavsiye ederim. :) Ehliyet kitabını boşuna okumadık. :D
 
1 depo dolusu mazotu kızdırma bujisi mi açacak? Ehliyet kitabını okuduysan depodaki mazotun %5'i oranında benzin konarak çözüleceğini bilmen lazım :)
 
Neyse ki açtık :) Bir daha böyle olursa Benzin koyarım biraz ama bir kere salak herif benzin koymuştu arabanın deposunda dizel yazdığını göre göre, siyah duman falan attı.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı