Araba nasıl iyi kullanılır?

Hocam yokuşta kaldırma denemesi yapmak istiyorum çünkü sürekli düz yolda kaldırdım o da kolay zaten. Debriyaj kavrama noktasını iyice öğrenmek istiyorum.

Şahsen benim en çok stres olduğum yer yokuş, acemiyim ve deneye deneye öğrendim, 3 pedal bence en iyisi yokuşta, sağ ayağın topuğu frendeyken parmaklar ile gaza basıyorum ve debriyajda birlikte freni de salıp gaza yukleniyorum biraz, tabii arada pati atıyor araba ama stop ettirmek veya geri kaçırıp arkadakine vurmaktan bence iyidir😅

Hocam değerli bilgiler için teşekkürler. Peki bu debriyaj noktasını ben kas hafızası olarak zamanla kazanır mıyım?
Her aracın kavraması farklı olabilir kullanıma bağlı değişebilir ama bir aracinkini birkaç kullanımda ezberlersiniz ve beyin otomatik olarak ona göre hareket eder takmayın kafanıza, örneğin 2014 transit kullanmaya çalışırken debriyajdan ötürü çok sıkıntı yaşıyorum çünkü kendi araciminkine alışkınım ve transiti Max 4-5 defa 3 ayda bir vs kullanıyorum.

Arkadaşlar kullandım ama maalesef trafik çoktu yani dur kalk çalışamadım. 20 25 dakika sürüp döndüm. Debriyajı sanırım biraz hızlı bırakıyordum ve araç sarsılıyordu baya sarstım yani.
Yokuşta kavrama noktasını bulamadığım için panitaj yaparak kaldırdım arkada araç olması biraz endişelendirmişti.

Bir kez de vitese almayı unutup bağırtmıştım ışıklarda sonra baktım vitese almamışım aracı.

Bundan sonra babam yanımdayken dur kalk çalışacağım.

Hocam debriyaj kavrama noktası baya yukarıda bizim araçta. Babama diyorum ayarlatalım diye böyle iyi zamanla öğrenirsin diyor.

Kavramayı bulacağım diye ayağım yoruluyor.
Çok yukaridaysa eğer vede bir anda kavriyorsa Baski balataya baktırmak lazım, ayak yorulması, titremesi çok çok normal, güzel surenlerde ana karnında öğrenmesi bu işi, sabredin ve deneyin.

Çok yukaridaysa eğer vede bir anda kavriyorsa Baski balataya baktırmak lazım, ayak yorulması, titremesi çok çok normal, güzel surenlerde ana karnında öğrenmesi bu işi, sabredin ve deneyin.
Bakımları yeni yaptırdı. Kendisi sorunsuz sürüyor. Sadece kavrama noktası yukarıda kaldığı için bırakmak için pek boşluk kalmıyor ve bu da benim hızlı davrandığımda sarsmama neden oluyor.

Hocam debriyaj kavrama noktası baya yukarıda bizim araçta. Babama diyorum ayarlatalım diye böyle iyi zamanla öğrenirsin diyor.

Kavramayı bulacağım diye ayağım yoruluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dostum bunlara bir bak derim. İzleyerek daha rahat anlarsın belki.

Dostum bunlara bir bak derim. İzleyerek daha rahat anlarsın belki.

Teşekkür ederim bu tarz videoları izleyeceğim biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı