Araba sürmeye nasıl alışmalı?

Doğru söylüyorsunuz ama bazı çok bilmiş arkadaşlarım canımı sıkıyor 🥹



Debriyaja trafiğe her şeye alıştım zaten sadece parka alışamadım.
Başlangıç/hazırlık konumu ==> Arkasına parkedeceğin araçla tam olarak aynı hizada ve bu araca yakın olmalısın. ( Geri manevra yaparken aman dikkat, sürtme yandaki arabaya :) )
Geri manevra sonucunda arka tekeri hafifçe kaldırıma dokundurup arabayı biraz ileri salıp tekrar manevra ile park konumuna yerleşeceksin. :)
Bulunduğum sokağın darlığından dolayı benim cantları kaldırıma yapıştırmam gerekiyor.
 
Ehliyetimi alalı 3 hafta oldu daha öncesinde hiç tecrübem yoktu. Debriyaja ve trafiğe alıştım ama şu park etmeye ve geri geri gelmeye bir türlü alışamadım kaldırama adam gibi yanaşamıyorum. 19 yaşında bir delikanlı olarak bu durum beni üzüyor aptal olduğumu düşünüyorum. Park etmenin bir tüyosu var mıdır? Ve aranızda geçmişte benim gibi sıkıntı çekenler var mı? (arabama binen tedirgin oluyor 🥹)

Kardeşim sana şöyle diyeyim, çekingen olma trafikte. Atılgan ol korkma, alışırsın. Unutma, tedirginlik seni kazaya götürür. Net ol, kararlı ol. Ayrıca park konusuna da gelecek olursak zamanla oturacak bir şeydir. Aracın açılarını kendine göre ayarla. Ayna açıları vs. oturur o da zamanla. Misal kaldırıma yanaşma konusunda ben ilk başlarda aracın kapı kollarını hizalıyordum kaldırımın kenarına. O şekilde oturdu bende. Daha iyi olursun zamanla, endişelenme.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boş park alanları olduğunda gidip en dar olanı seç özellikle yol müsaitse, pratik yapmış olursun. Tamamen rahat rahat deneme yapabileceğin bir yer ve nokta bulursan orada birkaç defa deneyerek aracının tam olarak öndeki aracın neresinde nasıl durması gerektiğini kavrarsın.

Kaldırıma hiçbir zaman "sıfır" park etme ve buna alışma. Hem jantların çizilir hem de lastiğinin yanağı kaldırıma sürter.

Düz yolda park ederken sürekli gaz verme, araban dizel zaten, hafif kavratarak ilerletebilirsin. Çok dar yerlere girerken milim milim ilerlemek için yarım debriyaj, frenden ayağını çek bas yaparak otomatik vites gibi aracı hareket ettirebilirsin. (Uzun süre yapma bunu tabi)

Bu şekilde hareket ederek çok dar yerlere girebilirsin. Öndeki ve arkadaki araca dokunmaktan korkma. Eğer bir yer park edecek araçtan 10cm daha uzunsa o araç oraya girebilir demektir.

Ben eskiden olabilecek en kötü şekilde yıllarca park ettiğim için düz yolda paralel park kolay geliyor. El freninin bile işe yaramadığı dimdik yokuşta, aracın kafa aşağıdayken (yokuşu iniyorken) düz vitesli, park sensörsüz araba ile paralel park etmek. Yokuş dik olduğu için geri geri yavaş yavaş gelemiyorsun, hızlı olman lazım, (yarım debriyajla yavaş yavaş geri gelmeye kalkanların debriyajlar mangal gibi tütüyor :) ) kafayı sokarken de öne kaydırırsan öndeki araca bu sefer yaslarsın :)
 
Bence parktan ziyade akan trafikte pratik yapıp heyecanı ve stresi atman daha mantıklı olur misal yokuş bir yerde arabayı kaçırmadan kaldırabilmek veya arkadan korna çalıp sıkıştırdıklarında heyecanla debriyajı aniden çekip stop ettirmemek ve aynaları takip etmek gibi. Park işi en sona bırakılacak bir şey boş alana geçip dubayı arka lastiğe denk getirip tam tur çevirip geri geri geleceksin arabanın ön lastiği dubaya denk geldiği zaman tersine tam tur çevirip geleceksin ve cuk diye oturur araç.
 
Son düzenleme:
Başlangıç/hazırlık konumu ==> arkasına parkedeceğin araçla tam olarak aynı hizada ve bu araca yakın olmalısın. ( geri manevra yaparken aman dikkat, sürtme yandaki arabaya :) )
geri manevra sonucunda arka tekeri hafifçe kaldırıma dokundurup arabayı biraz ileri salıp tekrar manevra ile park konumuna yerleşeceksin. :)
Bulunduğum sokağın darlığından dolayı benim cantları kaldırıma yapıştırmam gerekiyor.

Evet aslında girişi halledebilirsem sorunsuz park ederim diye düşünüyorum.

Az önce ilk sürtmemi yaşadım 😁
 
Son düzenleme:
En zor iş park zaten. Bol bol pratik yap. Başka çaresi yok. Park sensörü de taktırabilirsin. İşini kolaylaştırır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı