Arabayı çift ayak kullanmak

@Noble Six O avantajlar bir yarış aracında ve bir pilot tarafından sağlanabilir. Seri üretim bir taşıtta, panik halinde gaz ve frene birlikte basacak bir kişide değil.
Dezavantajı yok demedim. :D Hiç manuel vites araç kullanmayıp direkt otomatiğe geçen birinde bu sorunun olacağını sanmıyorum. Bir süre manuel vites araç kullanmış birisinde sol ayağın fren dozajı tutmaz, pedal karıştırabilir ama en başından beynin kodlanması sol ayak fren sağ ayak gaz şeklinde olunca bu ihtimal çok düşer.
 
@Yararsız Üye Dediğimi anlamıyorsunuz ki siz. :) Otomatik araçta nasıl dezavantajı yok diyorsunuz? Panik halinde iki ayağı da pedallarda olan biri fren attığı an gazdan ayağını çekemez, öne ivmelenme yüzünden gaza ve frene asılır. Araç güçsüzse fren mesafesi uzar, araç güçlü ise frenler etkisiz kalarak daha da beter bir duruma sokar. İki durumda da hiçbir faydasını göremez. Gelip yarış tekniklerinden bahsetmeye gerek yok burada. Bu konuyu konuşmak isterseniz başka bir konu açmanız halinde seve seve faydalarını ve dezavantajlarını konuşmak isterim. Ama bu konuda bunun yeri yok. Sıradan taşıt ve sıradan bir sürücü konusu bu. :)
 
Dezavantajı yok demedim. :D
Otomatik araçta nasıl dezavantajı yok diyorsunuz?
Bazen üzüyorsun beni. Neden okumuyorsun yazdığımı? :D

Panik halinde iki ayağı da pedallarda olan biri fren attığı an gazdan ayağını çekemez, öne ivmelenme yüzünden gaza ve frene asılır. Araç güçsüzse fren mesafesi uzar, araç güçlü ise frenler etkisiz kalarak daha da beter bir duruma sokar.
İşte en başından beri bunu yapan bir sürücünün böyle bir hata yapacağını sanmıyorum. Tek ayakla da panik halinde gaz ve frene birlikte basabilirsin mesela. Aralarında bir bilek dönüş açısı kadar mesafe var. Panik halinde her durumda hata yapmak mümkün.

Neyse ucuz muhalif girişim bir yana, pistlerden sol ayak frenine alıştığım için bir dönem çok mutluydum çünkü sağ dizimde ciddi bir sakatlık oldu bir süre. O dönemde manuel araç kullanıyor olsaydım ağlardım herhalde.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar 7 aydır araba kullanıyorum ve arabayı çift ayak ile kullanıyorum kullandığım araç otomatik ve ben frene sadece sol ayak ve gazıda sağ ayak ile kullanıyorum. Herkes kaza yaparsın karıştırırsın diyor ama ben hiç kaza yapmadım yapacak pozisyona bile gelmedim. Sol ayak ile freni cok güzel hassas ayarlayabiliyorum ama sağ ayak ile denediğimde hassas olmuyor. Cama vuruyorum kafamı tek ayak kullanmayı çok denedim kullanamadım. Ne yapmam gerekir? 1.5 sene sonra ehliyet alacağım ve bildiğim kadarıyla böyle kullanmak kalma nedeniymiş. Tek ayak istiyorlarmış ve ehliyet alınca da bana hediye edilecek araba manuel. Gerçekten taktik vermeniz lazım. Ne yapmam lazım? Böyle mi devam edeyim cok rahat kullanıyorum böyle orası var bir de, neyse yoksa tek ayak kullanmayı mı öğrenmeye çalışayım? Gerçekten tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.

hocam eger ailenize veya sulalenizde manuel arac varsa onda pratik yaparak bu aliskanliktan vazgecebilirsiniz gibime geliyor.
 
Breaking Bad'de misin hocam. Ehliyetin bile yok, trafiğe adam akıllı çıkamamışsın, nasıl trafik kazası atlatmadım diyebiliyorsun? Sinirlendim gece gece. Aman yolda karşıma çıkmayın. 😁

4 kere Eskişehir İstanbul arası uzun yol yaptım :D ? Neredeyse her gün babamı avcılardan güngörene götürüyorum? Bireysel kendim çıkıp geziyorum?
Hocam eger ailenize veya sulalenizde manuel arac varsa onda pratik yaparak bu aliskanliktan vazgecebilirsiniz gibime geliyor.

Var hocam manuel araç deneyeceğim
 
Son düzenleme:
Aracına yazık gercekten bir ayağın sürekli üzerinde kaldığından freni pompalıyacak fren sisteminden tut motorun ömründen bile yersin. Hani şu haberlerde gördüğün fren yerine gaza basan ablaların hepsi çift ayak kullananlar haberin olsun.
 
Aracına yazık gercekten bir ayağın sürekli üzerinde kaldığından freni pompalıyacak fren sisteminden tut motorun ömründen bile yersin. Hani şu haberlerde gördüğün fren yerine gaza basan ablaların hepsi çift ayak kullananlar haberin olsun.

Dostum şöyle söyleyeyim sana bunu yazan 1 2 kişi daha olmuş gaza basacağım zaman sağ ayağımı ileri kaydırarak basıyorum frenliyeceğim zaman sağı geri çekip solu ileri atıp sol ile basıyorum yani karıştırma veya gaza frene aynı anda basma gibi bir durum olmuyor
 
Ehliyetten sonra manual araba alacağım diyorsunuz, bu şekilde manual bir araç kullanamazsınız. Sol ayak debriyaj, sağ ayak ise gaz ve fren arasında geçiş yapılarak kullanılmalı.
 

Geri
Yukarı