Arabayla takla attım!

Lian_992

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Arkadaşlar, herkese selamlar. Başımdan geçen bu büyük musibeti sizlerle paylaşmak istedim. Dün gece en yakın arkadaşımla birlikte Honda Civic FD6 aracımla ilerliyordum. Yurda geç kalıyorduk ve hızımız da çok düşük değildi. Bomboş ve dümdüz bir yoldu; tek şeritli bir yol olduğu için ve saatin geç olmasından dolayı yaklaşık 120 km/s hızla gidiyordum.

Viraja girdikten sonra bir anda sağ arka lastiğimin büyük ihtimalle yarıldığını fark ettim, çünkü yarılma sesi duydum. Araba 360° dönmeye başladı. Tam o sırada bir taksi geliyordu ve içinde çocukları gördüm. Saniyelik bir karar vererek direksiyonu sağa kırdım. Sağa kırdığımda ise polis çevirmesi olduğunu fark ettim. Polise çarpmamak için bu sefer direksiyonu tekrar sola kırdım ve uzun bir drift yaparak el frenini çektim. Amacım direğe çarparak durmaktı; ancak direğe değil, kaldırıma çarptım. Havada iki takla atarak yere çakıldık.

Görsellerini de buraya eklerim. Şaşırtıcı bir şekilde, arabadan burnumuz bile kanamadan çıktık. Arabanın tavanı ve direğinde en ufak bir hasar bile yok; yalnızca tavanda iki küçük göçük oluştu. Sağ ve sol camlardaki hava yastıkları açılmamış olsaydı, araç ağır hasar bile almayacaktı, kontrol ettirdik. Bu kadar sağlam bir araç olacağını hiç düşünmezdim. Bundan sonraki tüm araç sürüş, kullanım ve satın alma süreçlerimde tamamen Japon arabalarından yana olacağım gibi görünüyor.

Durumu hemen ailemle paylaştım. Ailem sağ olsun, okuduğum üniversite memleketime yakın olduğu için hemen geldiler, arabamı çekiciyle aldılar ve tamir için Diyarbakır'a götürdüler. Şu an neden bilmiyorum, ama içimde psikolojik bir isteksizlik var; bir daha araba sürmek istemiyorum, hatta “araba” kelimesini bile duymak istemiyorum. Aranızda benim gibi büyük bir kaza geçiren ve aynı duyguları hisseden bir hocam var mı? Gerçekten kendimi çok farklı hissediyorum.
1.jpg
2.jpg

Büyük geçmiş olsun öncelikle. Psikolojik destek sizin için iyi olabilir. Yol da hızınıza müsait aslında ama bundan sonra pek 90'ı geçmeden sağdan gitmeyi tercih edebilirsiniz. Usta gibi davranıp çevrenizdekileri düşünmüşsünüz. Bence dediğim gibi bir destek almanız iyi olur. Sonrasında böyle hissetmezsiniz, olayın sıcaklığı da bu hislerinizde etkili.

Geçmiş olsun hocam, gerçek hayatta Need for Speed Underground 2 oynamış gibisiniz.

Hocam inanılmaz bir olaydı yani anlatımı yok fakat şu an bu psikolojiden nasıl çıkarım bilmiyorum. Babam arabamı aldı götürdü. Kendisi galerici olduğu için ben bunu satarım dedi. Bana Jetta hediye etti tertemiz bir tane fakat arabaya binmiyorum. Korku yok endişe yok ama nedense tiksiniyorum.

Büyük geçmiş olsun öncelikle. Psikolojik destek sizin için iyi olabilir. Yol da hızınıza müsait aslında ama bundan sonra pek 90'ı geçmeden sağdan gitmeyi tercih edebilirsiniz. Usta gibi davranıp çevrenizdekileri düşünmüşsünüz. Bence dediğim gibi bir destek almanız iyi olur. Sonrasında böyle hissetmezsiniz, olayın sıcaklığı da bu hislerinizde etkili.

Teşekkür ederim hocam araba viraja girmişti zaten. Direksiyonu düzlerken sağ arka lastik kendini atınca tüm hakimiyeti kaybettim. Tek şeritli bir yol olmasa taksici ve çocukları + polis falan olmasa toparlayabilirdim belki.

Son düzenleme:
Hocam inanılmaz bir olaydı yani anlatımı yok fakat şu an bu psikolojiden nasıl çıkarım bilmiyorum. Babam arabamı aldı götürdü. Kendisi galerici olduğu için ben bunu satarım dedi. Bana Jetta hediye etti tertemiz bir tane fakat arabaya binmiyorum. Korku yok endişe yok ama nedense tiksiniyorum.

Teşekkür ederim hocam araba viraja girmişti zaten. Direksiyonu düzlerken sağ arka lastik kendini atınca tüm hakimiyeti kaybettim. Tek şeritli bir yol olmasa taksici ve çocukları + polis falan olmasa toparlayabilirdim belki.
Muhtemelen bir kere binseniz o hisleriniz geçecek ama yine de zamana bırakmak lazım.

Vallahi toplamak için iyi yapmışsınız. Dediğim gibi böyle şeylerden mutlaka psikolojik hasar alırsınız. Fiziki olmasa bile o his tek başınıza geçmeyebilir. Destek alın.

Vallahi toplamak için iyi yapmışsınız. Dediğim gibi böyle şeylerden mutlaka psikolojik hasar alırsınız. Fiziki olmasa bile o his tek başınıza geçmeyebilir. Destek alın.

Yani blimiyorum araç takla atınca polis bizi çıkarmaya geliyordu koşa koşa dedi oldunuz mu iyi misiniz diye. Çok sağ olsunlar. Biz araç içinde gülüp sohbet ediyorduk arkadaşımla ama şok da falan değildik. Eminim yani buna. Kendimi tanıyan bir insanım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yaşadığınız duygu gerçekten çok zor, ben öyle bir şey yaşasam uzun süre kullanmazdım. Ama elbet atlatacaksanız, destek almak en iyisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı