Arch Linux açılırken "Terminate Plytmouth Boot Screen" kısmında donup kalıyor

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bugün Arch Linux'u manuel kurmuştum ve kullanıyordum. 1 saat önce mi ne restart attığımdan beri şaka gibi her açılış ekranında "Terminate Plymouth Boot Screen" kısmında 2 kere ekran kapanıp açılıyor ve takılı kalıyor. SDDM ile ilgili olduğunu duydum. Yardım eder misiniz?

Bugün Arch Linux'u manuel kurmuştum ve kullanıyordum. 1 saat önce mi ne restart attığımdan beri şaka gibi her açılış ekranında "Terminate Plymouth Boot Screen" kısmında 2 kere ekran kapanıp açılıyor ve takılı kalıyor. SDDM ile ilgili olduğunu duydum. Yardım eder misiniz?

@Bayram Tempest hocam yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Plymouth paketini kaldır, /etc/mkinitcpio.conf dosyasını nano ile aç ve içindeki plymouth ile ilgili kısmı silip kaydet. Ardından /etc/default/grub dosyasını nano ile aç ve GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT'un karşısındaki " " içine quiet yaz.

2 dosyayı da düzenledikten sonra sudo mkinitcpio -P && sudo update-grub komutunu kullan. Modüllerine göre uzayabilir ama en fazla 1,5 dakika sürecektir. Tamamlandığında sistemi yeniden başlatabilirsin.

Elbet sorabilirsin "Takılı kalıyor, nasıl yapayım bunları?" diye. Plymouth kernelden sonra, SDDM'den önce gösterilir. Yani Linux o sırada açık olduğu için takıldığı sırada CTRL + ALT + F5 yaparak komut satırına erişebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı