Arch Linux özelleştirme yapma

YeniPasa

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 ay önce Linux'a geçme kararı aldım. Linux Mint ile başlamıştım şu an Fedorada'yım. Ama Fedora'dan sıkıldım, Instagram Reels kaydırırken alttaki videoyu gördüm. Arch'a geçme kararı aldım, sanal makinede kurdum. Beğendim. Ama sistemimi bu şekilde yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arch ve Hyprland kombinasyonu bu. Tıpkı Mint Xfce veya Mint Cinnamon gibi düşünebilirsiniz. Bence biraz daha tecrübe edinin çünkü tüm kısımları tüm kısayolları vs. Config dosyaların tamamını sizin ayarlamanız veya hazır birinin dosyalarını kullanmanız gerekiyor ve 1 aylık tecrübeyle sizi Linux'tan soğutabilir. Ama kararlıysanız Arch Hyprland Config yazıp videolar izleyin fikir edinebilirsiniz.

Buna Hyprland deniyor. Eğer hazır kullanacaksan ya CachyOS'in GUI ISO'sunu kullan veya Arch tabanlı bir dağıtımda Jakoolit'in hazır dotfilesini kullan.

Jaloolit dotfiles:

CachyOS:

Merhaba yaklaşık 1 ay önce Linux'a geçme kararı aldım. Linux Mint ile başlamıştım şu an Fedorada'yım. Ama Fedora'dan sıkıldım, Instagram Reels kaydırırken alttaki videoyu gördüm. Arch'a geçme kararı aldım, sanal makinede kurdum. Beğendim. Ama sistemimi bu şekilde yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sistemler genelde kısayollarla kullanılıyor dostum. Fazla tecrüben yoksa alışması, kullanması beter olur uyarayım. Bunlar hele hele Config'lerle yapılıyor. Linux'da yeni birisi yardım almadan tek başına çok zor yapması. Eğer çok istiyorsanız arkadaşın attığı sistem gibi cachy OS kurun zaten kurulumda hem ön izleme olarak gösterecek ve size hangilerini seçtiğinizi soracak ve otomatik hazır şekilde kuracak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı