Çözüldü Arch vs. Debian

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Daha fazla  
Merhaba öncelikle.
Bu konuyu şunu sormak amacıyla açıyorum: Uygulama desteği ne durumda, Debian tabanlı bir dağıtımın desteklediği programlar Arch tabanlı dağıtımlarda da istisnasız destekleniyor mu?
Teşekkür ederim.

Çözüm
Açıkçası ben Debian'ın ömrünün geçtiğini düşünüyorum, Arch tercih ederdim.
Ömrü geçmemiştir sadece çok yavaş güncelleme aldığı için geride gibi gözükmektedir.

Debian çok yavaş güncelleme alan bir dağıtımdır fakat kesinlikle stabildir. Gelen güncellemeler kesinlikle hiçbir şeyi bozmaz. Fakat şunu diyebilirim ki Debian oyun oynamak veya genel ev kullanımı için bence uygun değildir. Ev bilgisayarı veya oyun bilgisayarı 7/24 çalışır durumda olmak zorunda değildir, işi bitince kapatılır. Bence özellikle oyun oynarken güncel sürücü ve yazılım kullanmak daha önemlidir ki yeni gelen iyileştirmelerden faydalanın. Zaten bir şey bozulursa çok rahat bir şekilde geri alabilirsiniz. Ev kullanımı için Debian "fazla" sabil. Saf Arch kullanmak zorunda değilsiniz fakat en azından Ubuntu gibi yeterli güncelleme alan bir dağıtım ev için bence en uygunudur.

Onun dışında Arch mı Debian mı diye sorarsanız benim cevabım Arch olacaktır. Yukarıda belirttiğim ve bazı başka sebeplerden dolayı Arch'ı her zaman tercih ederim fakat bir sunucu yöneticisi olsaydım kesinlikle Debian tarafını seçerdim.
AUR İndirme sisteminde desteklidir lakin çoğu uygulamanın Debian tabanlı versiyonları daha gelişmiş gibime geliyor.
AUR İndirme sisteminde desteklidir lakin çoğu uygulamanın Debian tabanlı versiyonları daha gelişmiş gibime geliyor.
Hatta Linux ları sürekli denediğimden Arch Debian ve RPM tabanlı kategori bile yaptım kendi denediklerimde. :d

Debian tabanlı versiyonları daha az gelişmiştir bence, çünkü Archta olanlar güncel sürüm Debianda kiler eski (Debian Stable)

Düz Debian'ı sevmiyorum çünkü en güncel sürümü bile hala Linux Kernel 4 kullanıyor. Ama Debian tabanlı diğer dağıtımlar bence hem kullanım kolaylığı hem de program yükleme açısından Arch tabanlı dağıtımlardan daha kullanışlı.

SSD alınca yeniden Linux kuracağım şimdilik Windows. Arch Linux'u kuracağım. Grafiksel kurulum arayüzü ile. Valla normalini ben beceremiyorum.
Debian bence de kullanılmaz. Ubuntu daha günceldir ve daha optimize normal Debian kullananları anlamıyorum Ubuntu varken.

Debian, Ubuntu gibi boş beleş programlar içermez, daha hafif sistemdir.

Ubuntu'ya ben de alıştım, hoşuma da gidiyor açıkçası
Debian, Ubuntu gibi boş beleş programlar içermez, daha hafif sistemdir.
Debian da denedim ama kuramadım bilgisayarıma, neden kuramadığımı bilmiyorum, zaten aklımda Ubuntu varken bir de onu deneyeyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…