Arctic Freezer Duo mu yoksa tek fanlısı mı?

Yanında Arctic MX-4 ile geliyor ve bu termal macunu hakkında şöyle bir yorum var.

Biraz zaman tanıyın performansta değişiklik olacağını düşünüyorum.
Açıkçası ürünü R5 3600 'a monte ettikten 1 gün sonra voltajı daha fazla zorlamayıp düşürdüm dediğim gibi, düşürdükten sonra da sıcaklıklarımda bir değişiklik hissetmedim 1 hafta civarı takip ettim. Açıkçası ben bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. O soğutucu ve R5 3600 ikilisi yabancı forumlarda da benzer sonuçları almışlar, ben de arkadaşla benzer sonuçları aldım. 1.38V çok yüksek o işlemci için.
 
Testini yaptığınız program olması gerekenden fazla yüke sokuyor olabilir. Prime95 ile ilgili şüphelerim oluşmaya başladı. FX 8350 kullanıyorum 1.440-1.452 voltaj aralığında 4.6 GHz'de kullanıyorum. Bilerek voltajı otomatikte tutuyorum çünkü bu şekilde de stabil çalışıyor ve daha az ısınma sağlıyor. Takribi olarak +0.050 voltaj veriyor diyebilirim. CPU-Z ile test yaptığımda 68 derece arasında çalışıyor. Kullandığım soğutucu TT Nic F3. Daha öncesinde 0.075 voltaj düşükte 4 GHz'de çalıştırıyordum. Prime95 bende uzun zamandan beri olan eski bir sürümü mevcut bununla test yaptığım zaman 70 dereceleri çok rahat görüyordum. 4.6 GHz'de 80 dereceye anında fırlıyor. Bu eski sürümünde Blend testi bile daha yüksek ısılara ulaştırıyor. 70 dereceye anında çıkıyor ve 80'e doğru adım adım yaklaşıyor. FX 8350 ile R5 3600'ü termal gücünü aynı kabul etsek bile daha kötü bir soğutucu kullandığım açıkça belli. Ya kasanın hava akışı yanlış/yetersiz ya da kullanılan program normal bir strese sokmuyor. 1.38 voltajda oyundaki ısı değerleri kaça çıkıyordu?
 
Testini yaptığınız program olması gerekenden fazla yüke sokuyor olabilir. Prime95 ile ilgili şüphelerim oluşmaya başladı. FX 8350 kullanıyorum 1.440-1.452 voltaj aralığında 4.6 GHz'de kullanıyorum. Bilerek voltajı otomatikte tutuyorum çünkü bu şekilde de stabil çalışıyor ve daha az ısınma sağlıyor. Takribi olarak +0.050 voltaj veriyor diyebilirim. CPU-Z ile test yaptığımda 68 derece arasında çalışıyor. Kullandığım soğutucu TT nic F3. daha öncesinde 0.075 voltaj düşükte 4 GHz'de çalıştırıyordum. Prime95 bende uzun zamandan beri olan eski bir sürümü mevcut bununla test yaptığım zaman 70 dereceleri çok rahat görüyordum. 4.6 GHz'de 80 dereceye anında fırlıyor. Bu eski sürümünde blend testi bile daha yüksek ısılara ulaştırıyor. 70 dereceye anında çıkıyor ve 80'e doğru adım adım yaklaşıyor. FX 8350 ile R5 3600'ü termal gücünü aynı kabul etsek bile daha kötü bir soğutucu kullandığım açıkça belli. Ya kasanın hava akışı yanlış/yetersiz ya da kullanılan program normal bir strese sokmuyor. 1.38 voltajda oyundaki sıcaklık değerleri kaça çıkıyordu?

Benim voltajım 1.296 4.1GHz'de voltajı düşürürsem mavi ekran alıyorum Witcher 3'te 66 derece oldu Max 65 derecede %100 çalışıyor fan Aida 64'ün strest testinde CPU fpu ve cache seçili durumda 80 dereceye kadar çıkıyor.
Açıkçası ürünü R5 3600'a monte ettikten 1 gün sonra voltajı daha fazla zorlamayıp düşürdüm dediğim gibi, düşürdükten sonra da sıcaklıklarımda bir değişiklik hissetmedim 1 hafta civarı takip ettim. Açıkçası ben bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. O soğutucu ve R5 3600 ikilisi yabancı forumlarda da benzer sonuçları almışlar, ben de arkadaşla benzer sonuçları aldım. 1.38V çok yüksek o işlemci için.

İşlemci boşta 42 derecelere geldiğinde threadlerden bazıları yüke biniyor ve tekrar 50 dereceye çıkıyor böyle bir döngü oluşuyor böyle bir şeyle karşılaştınız mı hiç.
 
Adsız.png

Bilmiyorum. Kendi soğutucuma çok mu kötü davranıyorum, bilemedim. Anlamadım gitti. 3600, 8350'den daha fazla ısınan bir işlemci olamaz yani. Tamam bundaki fan daha yüksek hava akışına sahip ama bu kadar fark olmamalı. Vegas 17 Pro'da render alırken 60 derece civarlarında çalışıyor.
Kasa.png

Kasanın hava akışı da bu şekilde. Soğutucuyu satıp yerine Snowman T6 almayı düşünüyordum. Vazgeçeceğim gibi geliyor. Farklı işlemcilerde bu soğutucuyu denemek istiyorum emin olmak için. Ya da farklı soğutucu denemek de olur. Kullandığım termal macun da Cooler Master HTK-002-U1-GP. Aşırı iyi bir termal macun da değil.
Kasada filtreler sökülü vaziyette kullanıyorum. Şu anda vereceğim her detay önemli gibi geliyor bana.
Şu anda verebileceğim tek ihtimal bu soğutucunun ısı borusu içerisinde gerçekten gaz var, Arctic'te yok. Başka bir açıklama bulamıyorum çünkü.
 
Son düzenleme:
Benim voltajım 1.296 4.1GHz'de voltajı düşürürsem mavi ekran alıyorum Witcher 3'te 66 derece oldu Max 65 derecede %100 çalışıyor fan Aida 64'ün strest testinde CPU fpu ve cache seçili durumda 80 dereceye kadar çıkıyor.


İşlemci boşta 42 derecelere geldiğinde threadlerden bazıları yüke biniyor ve tekrar 50 dereceye çıkıyor böyle bir döngü oluşuyor böyle bir şeyle karşılaştınız mı hiç.
Evet işlemci sıcaklığı pek stabil durmuyor kafasına göre hiçbir şey yapmıyorken bile artıp azalabiliyor.
 
Termal macunu nasıl sürdünüz? X şeklinde sürdüğünüzde tam anlamıyla heryerine yayılıyor. Nokta şeklinde sürünce köşeler boş kalıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı