Arctic Liquid Freezer II 360 ile işlemci 81 derece

Tabii paylaşırım öncelikle radyatör üzerindeki fanların rotasyonunu değiştireceğim ardından dediğiniz gibi BIOS üzerinden ayarı yapıp paylaşırım.
Rotasyon dediniz madem onu da sorayım. Radyatör üzerindeki fanların resmini atabilirseniz onlara da bakar yardımcı olmaya çalışırım.

1.5 gram civarı. Şüphelendiğim bir durum var acaba vidaları çok fazla sıkmamdan dolayı orta kısımdaki termal macun baskıdan köşelere gitmiş olabilir mi?

Zaten macunun asıl ama işlemci ve soğutucu arasında kalan hava boşluğunu doldurmak yani vidaları çok sıkıp fazlalık macunu dışarıya atmak, sadece hava boşluğunu dolduracak kadar bırakmak olabilecek en iyi durum.

1.5 gram civarı.
Hocam neredeyse bütün macunu sürmüşsünüz. Macunun çok sürülmesi macunun işlevini kaybetmesine sebep oluyor. Macunu 4. şekilde sürdükten sonra sadece test yaparken pompa ve fan hızlarını tam güçte çalıştırmayı deneyin. Sıcaklık sorununuz çözüldükten sonra fan ve pompa ayarı yaparsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.5 gram civarı. Şüphelendiğim bir durum var acaba vidaları çok fazla sıkmamdan dolayı orta kısımdaki termal macun baskıdan köşelere gitmiş olabilir mi?
Aşırı fazla sürmüşsün, 1.5'luk tüpü ben çok rahat 3 sefer kullanırım hatta 4'ü zorlarım.

Hocam neredeyse bütün macunu sürmüşsünüz. Macunun çok sürülmesi macunun işlevini kaybetmesine sebep oluyor. Macunu 4. şekilde sürdükten sonra sadece test yaparken pompa ve fan hızlarını tam güçte çalıştırmayı deneyin. Sıcaklık sorununuz çözüldükten sonra fan ve pompa ayarı yaparsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır. O zaman dediğiniz gibi macunu temizleyip tekrar bu şekilde sürüp deneyeyim.
Söylenenlerin tamamını yaptım. Termal macunu temizleyip örnek şekildeki gibi sürdüm, fanları %100'e aldım ancak sonuçta değişen 1 derece bile olmadı. Anakartım MSI Tomahawk Max pompayı ve fanları ayrı olarak ayarlayamıyorum ancak CPU fan soketine takılı olduğundan CPU fan %100 olarak ayarladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. O zaman dediğiniz gibi macunu temizleyip tekrar bu şekilde sürüp deneyeyim.
Söylenenlerin tamamını yaptım. Termal macunu temizleyip örnek şekildeki gibi sürdüm, fanları %100'e aldım ancak sonuçta değişen 1 derece bile olmadı. Anakartım MSI Tomahawk Max pompayı ve fanları ayrı olarak ayarlayamıyorum ancak CPU fan soketine takılı olduğundan CPU fan %100 olarak ayarladım.
Emin misiniz? Sıvı soğutucunuzdan sallanan kaç tane kablo var acaba? Pompasının bağlantısı ile fanlarının bağlantısının ayrı olması gerekiyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı