Arctic MX-4 termal macun sonrası sıcaklık değişmedi

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar 10 yıllık Casper notebookumda 1 yıldır Çin Mali en ucuzundan termal macun sürülüydü stres testinde 81 dereceyi görüyordu maksimum işlemci. 2020 üretimi Arctic MX-4 4gram siparişi verdim fakat macun Çin Mali gibi biraz sıvımsı kıvamdaydı katı değildi Çin Mali macunlar gibi yani. Fan bakır blok vs temizliğini de yaptım bayağı tozlanmıştı. Macunu yeterli miktarda sürerek montajını güzelce yaptım tekrar stres test yaptığımda yine 81 dereceyi gördü. 2 gün bekledim tam performans için bugün 79 dereceyi gördü. Montajda ve sürmede hata yapmadım. Söküp kontrol ettim düzgünce yayılmıştı taşmadan. Tekrar biraz daha ilave edip tekrar kapattım yine sıcaklık değişmedi. Satıcı ürünün 2020 ithal olduğunu söylüyor faturasıda var. İade edin dediler iadeye gönderdim. Sizce sorun nedendir. 3 gün sonra elimde 2019 Edition MX-2 var onunla deneyip sonuçları paylaşacağım.

Macunun kalitesi arttıkça yüksek güç tüketip yüksek sıcaklık üreten cihazlarda fark görülür. Dizüstü bilgisayarınız 30-60W arası bir güç tüketimi yapan, tasarruf odaklı bir donanımdır. Bütün dizüstü bilgisayarda donanımlar bir şekilde tasarrufa odaklıdır zaten.

Elinizde 300-400-500W güç tüketen, 5-6 fanlı bir sistem olsaydı o zaman kaliteli macunun farkını gözlemleme şansınız olurdu.

Evet söylediğim sıcaklıklar stres testinde yükteki sıcaklıklar.
Macunun kalitesi arttıkça yüksek güç tüketip yüksek sıcaklık üreten cihazlarda fark görülür. Dizüstü bilgisayarınız 30-60W arası bir güç tüketimi yapan, tasarruf odaklı bir donanımdır. Bütün dizüstü bilgisayarda donanımlar bir şekilde tasarrufa odaklıdır zaten.

Elinizde 300-400-500W güç tüketen, 5-6 fanlı bir sistem olsaydı o zaman kaliteli macunun farkını gözlemleme şansınız olurdu.
Eskiden masaüstünde günlük işlemlerde ısınmadığı için fan açmıyordu şu an fan açıyor eskiye göre ısınıyor yani. 4 yıl önce zalman termal macun sürdüğümüzde sıcaklıklar çok düşmüştü mesela. tek ısı borulu tek fanlı casper nirvana 2010 üretimli i7 m620 işlemcili notebook. Gpu su geçen sene termal macun sürdükten sonra bozulmuştu görüntü vermiyor sanırım fazla sürmekten.

Fanlar da zamanla eskiyor ve soğutma kapasiteleri azalıyor, yaşı gereği de artık çok olumlu sonuçlar vermiyor olabilir.
Üfleme performansina baktığımda sorun yok gibi ama. Baya kuvvetli şekilde hava tahliye ediyor.
Üfleme performansina baktığımda sorun yok gibi ama. Baya kuvvetli şekilde hava tahliye ediyor.
Acaba bakır borularin bir ömrü var mıdır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı