İyi günler öncelikle. Mesela diyelim ki Arduino ile bir buton sistemi ayarladım. Ben bu butona basınca, bilgisayar üzerinden işlem yaptırmak istiyorum. Mesela butona basınca yeni klasör oluşturulsun gibi. Böyle bir şey mümkün müdür?
İyi günler öncelikle. Mesela diyelim ki Arduino ile bir buton sistemi ayarladım. Ben bu butona basınca, bilgisayar üzerinden işlem yaptırmak istiyorum. Mesela butona basınca yeni klasör oluşturulsun gibi. Böyle bir şey mümkün müdür?
Usta kod öğrenmek kolay. O zaman güzel, teşekkürler.Kod biliyorsan evet![]()
Leonardo ile kontrol edebilirsin sistemi klavye gibi algılatarak. Onun dışında bir ampul yandı beynimde bak. Seri porttan veri alışverişi olmalı C# veya Python ile. İkisi ile de yapmışlığım var. Mesela butona basınca seri porttan bir mesaj alacak sistem ve o mesaj ile kontrol edecek bilgisayarı.İyi günler öncelikle. Mesela diyelim ki Arduino ile bir buton sistemi ayarladım. Ben bu butona basınca, bilgisayar üzerinden işlem yaptırmak istiyorum. Mesela butona basınca yeni klasör oluşturulsun gibi. Böyle bir şey mümkün müdür?
Rfid ile bilgisayar şifresi filan açabilirsiniz klavye mouse gibi kullanabilirsiniz.Hatta televizyon kumandasını bilgisayara bağlayabilirsiniz.
Hocam Klavye / Mouse kontrol işi gerekmiyor. Seri port haberleşmesi ile basit bir şekilde yapılabilir en ucuz mikrokontrolcü ile. Tabii Klavye / Fare kontrol işi için Leonardo gerek.Arduino Leonardo lazım 100 lira filan klonları.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.