Arduino ile direksiyon seti yapımı

Trk0075

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, kendi çapımda Arduino kullanarak direksiyon seti (direksiyon, vites, pedal) yapmak istiyorum. FFB'li encoder kullanarak bir set yapmak sizce mantıklı mıdır? Bilgisayara bağladığımda gecikme yapar mı ya da takılmalar olur mu? Bir de maliyeti tahmini ne kadar tutar?
Bu videodan esinlenerek yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendiniz sıfırını almanız daha iyi olacaktır. O videoda profesyonel bir bilirkişi tarafından planlanarak yapılmış güzel bir proje var. Yarış oyunu oynarsanız arabanızla 7/24 kaza yaparsınız gecikme oranı çok fazla. Ben önermem böyle bir şeyi.

Hocam sıfır direksiyon setlerinin maliyetleri çok yüksek maalesef. Bahsettiğim set 3 bin TL bandında yapılabilirse düşüneceğim bir proje.

3 bin bandında rahat yapılır ama sabırlı olmanız lazım. Zor çünkü bitirene kadar uğraştırır. Her şeyi baskı alsanız ve elektronik parçaları bağlarsanız kolay. FFB kısmı zor.
Arkadaşlar merhaba, kendi çapımda Arduino kullanarak direksiyon seti (direksiyon, vites, pedal) yapmak istiyorum. FFB'li encoder kullanarak bir set yapmak sizce mantıklı mıdır? Bilgisayara bağladığımda gecikme yapar mı ya da takılmalar olur mu? Bir de maliyeti tahmini ne kadar tutar?
Bu videodan esinlenerek yapmayı düşünüyorum.
Hassasiyet konusunda kim uydurdu bu bilgiyi bilmiyorum ama tamamen sizin donanımınızla alakalı. En kötü encoder sensör (400ppr) bile g29dan daha seri bir veri aktarımı yapıyor. Arada hiç bir katman bile yok.
FFB kısmı zor, diğer türlü yine yapılır ama FFB'yi bilgili biriyle yapmanız daha iyi olur. Uygun çarklar, motorlar, motor sürücü, adaptör hem maaliyet hem zorluk katıyor.

3 bin bandında rahat yapılır ama sabırlı olmanız lazım. Zor çünkü bitirene kadar uğraştırır. Her şeyi baskı alsanız ve elektronik parçaları bağlarsanız kolay. FFB kısmı zor.

Hassasiyet konusunda kim uydurdu bu bilgiyi bilmiyorum ama tamamen sizin donanımınızla alakalı. En kötü encoder sensör (400ppr) bile g29dan daha seri bir veri aktarımı yapıyor. Arada hiç bir katman bile yok.
FFB kısmı zor, diğer türlü yine yapılır ama FFB'yi bilgili biriyle yapmanız daha iyi olur. Uygun çarklar, motorlar, motor sürücü, adaptör hem maaliyet hem zorluk katıyor.
Anladım hocam yazın yapmayı düşünüyorum. Peki yaparken çok önemli diyeceğiniz şeyler var mıdır parçalar ve mekanik kısmı ile ilgili ? En basitinden hangi motor, güç kaynağı, encoder kullanılmalı sizce ?

Anladım hocam yazın yapmayı düşünüyorum. Peki yaparken çok önemli diyeceğiniz şeyler var mıdır parçalar ve mekanik kısmı ile ilgili ? En basitinden hangi motor, güç kaynağı, encoder kullanılmalı sizce ?
Arduino bu. Elektronik her şeyle çalışır. Encoder olarak önerim robotistanda satılan encoderler. Şuan tüm pprlerin fiyatları yakın. 600ppr olan tercih edilebilir ama başka encoder bulduysanız hiç fark etmez hassasiyetleri yeterli. Ben yazıcıdan sökmüştüm.

Güç kaynağı olarak motora gücü yetecek kadar yeter. Ben 12V pano güç kaynağı kullandım 100W üstü. Normal 12V 2A olanları yeter mi bilmiyorum yüke binince kaldırmayabilir. Bilgisayar gğç kaynakları sabit 12V verebiliyor, tercih edilebilir.

Motor olarak 12V bir motor yeterli, zaten dişli ile torku arttırılıyor dönsün rahatça diye. Ben yine yazıcıdaki 2 adet 12V motoru kullandım garanti olması adına.

Çok önemli bir kısmı yok, çoğu sizin hayal gücünüze kalmış bir proje bu. Lehimleriniz veya bağlantılarınız sağlam olsun yeter.

Arduino bu. Elektronik her şeyle çalışır. Encoder olarak önerim robotistan da satılan encoderler. Şu an tüm pprlerin fiyatları yakın. 600ppr olan tercih edilebilir ama başka encoder bulduysanız hiç fark etmez hassasiyetleri yeterli. Ben yazıcıdan sökmüştüm.

Güç kaynağı olarak motora gücü yetecek kadar yeter. Ben 12v pano güç kaynağı kullandım 100W üstü. Normal 12v 2A olanları yeter mi bilmiyorum yüke binince kaldırmayabilir. Bilgisayar gğç kaynakları sabit 12v verebiliyor, tercih edilebilir.

Motor olarak 12v bir motor yeterli, zaten dişli ile torku arttırılıyor dönsün rahatça diye. Ben yine yazıcıdaki 2 adet 12v motoru kullandım garanti olması adına.

Çok önemli bir kısmı yok, çoğu sizin hayal gücünüze kalmış bir proje bu. Lehimleriniz veya bağlantılarınız sağlam olsun yeter.

Hocam sistemi yaptım ama ters çalışıyor emc programını kurdum ilk ffp bağlantımda 900 derece olarak ayarladım 450 dereceyi geçince motorlar tam güç direksiyonu çevirmeye başladı motor bacaklarını ters taktım düzeldi ama bu sefer de oyunda tepkiyi tam tersi olarak veriyor sol çeviriyorum direksiyonu oda sola çeviriyor iyice saçma bir hal aldı işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz?

Hocam sistemi yaptım ama ters çalışıyor emc programını kurdum ilk ffp bağlantımda 900 derece olarak ayarladım 450 dereceyi geçince motorlar tam güç direksiyonu çevirmeye başladı motor bacaklarını ters taktım düzeldi ama bu sefer de oyunda tepkiyi tam tersi olarak veriyor sol çeviriyorum direksiyonu oda sola çeviriyor iyice saçma bir hal aldı işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz?
Motorlar böyle kalsın, PWM'Lerin yerlerini değiştirin.

@Akif9748
Değiştirdim yine olmadı garip bir durum yaşıyorum motor her yaptığm işlemin tersini yapıyor sanki DC ya da başka bir şekilde canlı yardımcı olma şansın var mı?
Discord kullanıcı adım: brkulk

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı