ARGB fan kontrolcü önerisi

Arkadaşın attığında kumada yok dediği gibi. Sadece çoğaltıcı gibi bir ürün. Benim attığımın kendi kontrolcü özelliği var. Anakart yazılımının vs. yükünü sisteme hiç bindirmedne direkt kontrolcü kumandasıyla bile çalıştırabilirsiinz. Kumanda 2.4GHz bu arada. Çekim gücü ve mesafesi çok iyi.

Hocam bir de toplam sıvı soğutmayla beraber 7 tane oluyor attığınızda 6 tane var, yani 6 tanesini kumandadan kontrol edip diğerini anakarta bağlarsam biraz garip olmaz mı, yanlışım varsa düzeltin. Onun yerine arkadaşınkini veya başka bir şey önerme şansınız olur mu?

Kumanda bana kalırsa gereksiz. Eğer anakartın yazılım destekli ise. DeepCool SC790 da öneririm. Ama sadece Amazon da var. Mıknatıslı. 6 portlu.

Hocam 8 portlu daha makul geldi bana şu anda açıkçası çünkü 7 tanesini de takıp 7'sini de yazılımdan yapmak daha mantıklı geldi.

Daha önce anlatmıştım. İster ana karttan ister kontrolcüden kotnrole dersin. Kumanda kullanmak zorunda değilsin yani. Ayrıca ana kartında sanırım 2 veya 3 tane ARGB gişiri olmalı. Dİğer boşlara da artanları takarsın. Hepsini ana karttan kontrol edebilirsin senkronize bir şekilde. Dilersen sadece şu çoğaltıcıyı da alabilirsin:

Bu ürün direkt PSU güç destekli bir çoğaltıcı. Port sayısı sana fazlasıyla yetecektir. Kontrolcüye ihtiyacın yok zaten sadece ana karttan kontrol edeceksen. Ben de bu Alfais ürününü kullanıyorum.

1706018561459.png

Daha önce anlatmıştım. İster anakarttan ister kontrolcüden kotnrole dersin. Kumanda kullanmak zorunda değilsin yani. Ayrıca ana kartında sanırım 2 veya 3 tane ARGB gişiri olmalı. Diğer boşlara da artanları takarsın. Hepsini anakarttan kontrol edebilirsin senkronize bir şekilde. Dilersen sadece şu çoğaltıcıyı da alabilirsin:

Bu ürün direkt PSU güç destekli bir çoğaltıcı. Port sayısı sana fazlasıyla yetecektir. Kontrolcüye ihtiyacın yok zaten sadece anakarttan kontrol edeceksen. Ben de bu alfais ürününü kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2094061

Üstat, öncelikle başta attığın 6'lı olduğu için ve ben eğer kumandadan kontrol edersem sadece 6sına etki etmeyecek mi o zaman kumandalı olmasının ne mantığı kaldı 7'sini de kontrol edemeyeceksem o manada dedim. Şu an attığınız üründe 8 tane ARGB portu var ama güç girişi bulamadım onda da anakarta bağlayabilirim ama anakarttada 6 tane SYS fan girişi var çoklayıcı yardımıyla 7'sini de bağlayabilirim (güç girişi) ama o zamanda anakarta çok yük biner diye düşünüyorum. Demek istediğim şuydu o 8lisini alıp sadece yazılımı kullanmak amacıyla bağlayıp PSU'dan güç bağlayamaz mıyım? Yoksa direk 2. attığınızla beraber güç girişi içinde çoklayıcı alıp da mı halledeyim?

Hocam bir de toplam sıvı soğutmayla beraber 7 tane oluyor attığınızda 6 tane var, yani 6 tanesini kumandadan kontrol edip diğerini anakarta bağlarsam biraz garip olmaz mı, yanlışım varsa düzeltin. Onun yerine arkadaşınkini veya başka bir şey önerme şansınız olur mu?

Hocam 8 portlu daha makul geldi bana şu anda açıkçası çünkü 7 tanesini de takıp 7'sini de yazılımdan yapmak daha mantıklı geldi.
Youtube da inceleme videoları mevcut. Adamlar takıp kullanıyor. Pwm ve argb yazılımla kontrol ediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet MSI yazılımıda destekliyor. Video için teşekkürler cahilce mesajlarım için kusura bakmayın bu fan girişlerini ilk defa kullanacağım.

Son düzenleme:
Alfais çoklayıcı senin senaryonda yeter de artar bile hocam. Sadece ana karttan bir kablo takıyorsunuz çoğaltıcıya, o da diğer bağladığınız ne kadar cihaz varsa hepsini ana karttan kontrol etmenizi sağlıyor. Ekstra da güç verdiği için ledleriniz parlak olur.

Benim sistemde o kadar çok argb var ki. Bu çoğaltıcı çok işimi gördü.

Alfais çoklayıcı senin senaryonda yeter de artar bile hocam. Sadece anakarttan bir kablo takıyorsunuz çoğaltıcıya, o da diğer bağladığınız ne kadar cihaz varsa hepsini anakarttan kontrol etmenizi sağlıyor. Ekstra da güç verdiği için ledleriniz parlak olur.

Benim sistemde o kadar çok ARGB var ki. Bu çoğaltıcı çok işimi gördü.

Hocam ondan yana hiç sıkıntım yok ama fanların güç girişini nereye takacağım onu aklıma uyduramadım, anakarta taksam desem 6 tane giriş var ama toplam fan 7 tane,onun içinde çoklayıcı mı alayım diyorsun sence, daha almadım çünkü çoklayıcıyı da.

Dosya Ekleri

• IMG_5944.png
    IMG_5944.png
    135,9 KB · Görüntüleme: 122
Dark kontrolcüde hem ARGB hem PWM fan kontrolcü özelliği var :D Sanırım yolun yine ona çıkıyor.

Şimdi Y tipi PWM çoklayıcı alman gerekecek 2 tane en az. Ona 250 300 TL masraf yapacağına Dark kontrolcü lırsın kendine. kalan 2 ARGB cihazını da ana karta takarsın. Yine hepsi ana karttan kontrol edilir. Belki ARGB rün sayısı artarsa Alfais alırsın sonradan. Onu da ek bir çoğaltıcı olarka kullanırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı