Arızalı GPU'yu tamir ettirmek mi, eGPU almak mı?

Makaleler
10
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Lenovo IdeaPad 700 laptopumdaki GTX950M ekran kartı yük altında sürekli laptopun kapanmasına neden oluyor. Yazılımsal tüm çözümleri denedim.

Şu aralar oldukça sıkışığım. Önümde iki seçenek var:
  1. 16 GB RAM'den 8 GB'ı ve M.2 SSD'yi satıp boşalan M.2 portundan eGPU bağlamak.
  2. Gene RAM'lerden birini ya da SSD'yi satıp ekran kartını tamir ettirmek/değiştirmek
Sizce hangisini tercih etmeliyim?
NOT: Elimde 1080p monitör (HDMI girişi arızalı, VGA dönüştürücü kullanıyorum) ve PSU var.
Laptop tam özellikleri:
  • i7 6700HQ
  • 2x8 2133 MHz DDR4 RAM
  • Adata SX7000 1800 MB/s okuma 850 MB/s yazma M.2 SSD
  • 5400 RPM 1 TB HDD
  • GTX950M (arızalı)

Son düzenleme:
eGPU ile uğraştırmaktansa yenisini almak bana göre daha mantıklı hocam. Zaten GTX950M anakarta entegre değil zaten Technopat Youtube kanalında GTX800'lü bir laptopunkini değiştirmişlerdi. eGPU' için anakartını alacaksın kablolarla uğraşacaksın PSU alacaksın oho.

eGPU ile uğraştırmaktansa yenisini almak bana göre daha mantıklı hocam. Zaten GTX950M anakarta entegre değil zaten Technopat Youtube kanalında GTX800'lü bir laptopunkini değiştirmişlerdi. eGPU' için anakartını alacaksın kablolarla uğraşacaksın PSU alacaksın oho.
PSU elimde mevcut. Evet uğraş gerekiyor fakat uğraştıktan sonra da alacağım performans 950M'ye göre oldukça fazla olacak. Kararsızım.

PSU elimde mevcut. Evet uğraş gerekiyor fakat uğraştıktan sonra da alacağım performans 950M'ye göre oldukça fazla olacak. Kararsızım.
Son karar tabii ki sizin ama o laptop artık bir masaüstü gibi bir şeye dönüşecek. Uğraşırım dışarı çıkartmam masaüstü gibi kullanırım diyorsanız eGPU tabii ki.

Son karar tabii ki sizin ama o laptop artık bir masaüstü gibi bir şeye dönüşecek. Uğraşırım dışarı çıkartmam masaüstü gibi kullanırım diyorsanız eGPU tabii ki.
Dışarı çıkartacağım zamanda HD Graphics yeter diye düşünüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Sizce 8 GB RAM yeterli gelir mi AAA oyunlar için?

Dışarı çıkartacağım zamanda HD Graphics yeter diye düşünüyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Sizce 8 GB RAM yeterli gelir mi AAA oyunlar için?
Eğer eGPU kullanacaksanız bu birazda takacağınız ekran kartına bağlı hocam. Ama bana kalırsa 8 GB RAM hala günümüz için kabul edilebilir. Bugün 4GB RAM bizim için nasıl yetersizse bunu 8 GB RAM'a söylememiz için hala vaktimizin olduğunu düşünüyorum.

Bence eGPU yapmalısın çünkü ekran kartını tamir ettirmek eGPU dan daha pahalıya patlayabilir.Ben zamanında eski laptopumu yaptırmak için götürdüğümde yeni laptop parası kadar para istemişlerdi. O yüzden ucuz yollu bir adaptörle aliexpressden alacağın bir gtx 750ti ekran kartıyla ortalama 350-400 TL ya halledebilirsin ben linkleri atayım karar sana kalmış. Tahmini Teslimat Zamanı (aparat) , Tahmini Teslimat Zamanı (ekran kartı)

Makinan ısındığı için kapanıyordur, iyi bir termal macun kullanıldı ve fan/ızgara temizliği yapıldı mı?
Sıcaklık değerleri ne? AIDA64 veya HWmonitör ile boşta ve yükte görsel alıp atar mısın?
Ben GPU'nun bozuk olduğunu pek düşünmüyorum anlattığın hikayeden.

Makinan ısındığı için kapanıyordur, iyi bir termal macun kullanıldı ve fan/ızgara temizliği yapıldı mı?
Sıcaklıklar 70 dereceden fazla olmuyor. Zaten oyuna girer girmez sistem kapanıyor, daha ısınmaya fırsat bulamadan:kıkırda: bazen menüde kapandığı bile oluyor. Dediğim gibi her yolu denedim merak etmeyin.

eGPU aparatı olarak bunu kullansam performans açısından daha verimli olmaz mı?
Online Shop Yükseltici Pci-E PCIE x16 Için M.2 NGFF NVMe Anahtar M anahtar-M Yükseltme Kartı PCI-Express 16x Gen3.0 32g/bps Genişletici Şerit Kablo 10 cm 30 cm 60 cm | Aliexpress Mobile

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı