Arkadaş nasıl namaza başlatılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yaptıysam olmadı. Dua okuyorum yanında işe yaramadı. İnternet de videolar izlettim olmadı. Doğa ile ilgili örnekler verdim, düzenle ilgili örnekler verdim hiçbir faydası olmadı sizin öneriniz var mı?
Öyle yap/et demekle olacak iş değil bunlar.
Ona öneri yapmaktansa, bu işin sevgisini, sana kattıklarını söyle ve davet et.
Kabul ederse gelir ama gelmezse zorlamakla olacak işler değil bunlar.

Ne yaptıysam olmadı. Dua okuyorum yanında işe yaramadı. İnternet de videolar izlettim olmadı. Doğa ile ilgili örnekler verdim, düzenle ilgili örnekler verdim hiçbir faydası olmadı sizin öneriniz var mı?

Siz yapmanız gerekeni yapmış ve arkadaşınıza İslam'ı tebliğ etmişsiniz. Bundan sonrası ona kalmış bir şey.

Ayrıca dinde zorlama yoktur yazan arkadaşlar evet İslam'da dinde zorlama yoktur lakin inancı bulunmayan birine zorlama yapmadan İslam'ı tebliğ edip tanıtmak bir Müslümanın görevidir.

Kişi tebliğ etmenize rağmen inanmak istemiyorsa o zaman kendi haline bırakılır.

C75D78BB-679B-4083-B04C-8F2BD297D37A.png

Dinde zorlama yoktur diyenler, o birisini zorla Müslüman yapamazsın anlamına geliyor, Müslümansan ibadetler farz.
Değildir belki. Ya da birinin ibadetine karışmak kimsenin üstüne düşmez. Kişi ile yaratan arasındadır. Tavsiye edebilir ama zorlayamaz. Hâlâ nasıl ikna ederim diye uğraşıyor. Yani o kişiyi de sürekli zorluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı