Arkadaşım eşcinsel olduğunu söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada. Öyle de bir problemimiz var.
Eğer farklı dinden olanlarla konuşmak yasak olsa, dinimizi kabul eden ülkelerin hiçbiriyle ilişkimiz olmaması lazımdı. Yasak olsa, din yayılamazdı. Bu söylediğiniz saçmalık.

Ben gerçekten anlamıyorum. Eş cinsel olduğunu bilmeden yanında iki yıl geçirmişsin. Öğrendiğinde ne değişti? Sadece haberin oldu. Karanlıkta görememye benzer bir durum. Sen göremedin diye orada olduğu gerçeği değişmedi. Her zaman oradaydı. Şimdi bunu öğrendin diye ona soğuk yaparsan bu çok adice olur. Hem iki yıldır kendince sebeplerden dolayı herhalde- eş cinsel olduğunu saklamış; sana güvenip iki yıl sonra bunu anlatmış. Yapma etme ayıp resmen. Kendine gel.
Hem yorumların bazılarını okudum, sana hallenirse falan filan... Yahu eş cinseller de insan. Önüne gelene hallenme gibi bir dürtüsü kişisel olarak yoksa, sana da hallenmez herhalde. Cinsiyeti ile ilgili değil karakteriyle ilgili bir durum bu. Heteroseksüel erkekler karşılarına çıkan her kadına halleniyor mu? Eh, bazıları evet. Ama bu onların karakteriyle ilgili...
Ayrıca şunu da eklemek isterim. Eğer sana karşı hisleri varsa; eş cinsel ilişkiyi onaylamadığını, seninle ilgili olan hislerini unutması gerektiğini söyleyebilirsin. Arkadaşlığını bitirmek nedir? Heteroseksüeller birbirlerine yürüyüp girişimleri başarılı olmayınca yine yüz yüze bakabiliyorlar. Eş cinsel arkadaşında ne değişiyor? Sana tecavüz edecek hali yok ya? Eğer tecavüz ederse kendinden uzaklaştırırsın.

Sizce onunla iletişimi kesmeli miyim? Bir de onunla konuştuğum için kiram-en kâtibin meleklerinin günah yazmasını istemiyorum. Arkadaşım ateist bu arada.

Eğer suçlayacaksan o arkadaşını değil, inandığın dine göre bu "imtihan"ı onun başına kim sardıysa onu suçla. Onu da suçlayamayacağına göre... Arkadaşı olarak geçirdiğin iki yıl hatrına onu olduğu gibi kabul etmelisin. Ona ucube gibi bakma.

Not: Oto düzeltme eşcinsel kelimesini, "eş cinsel" olarak düzeltiyor aslında doğru kullanım "eşcinsel" bilginize..

Arkadaşlar kötü mesajlarınızı dikkate almamaya çalışıyorum ama neden nickim üzerinden dinimi eleştiriyorsunuz ki? Dinimizce böyle bir şey haram ve eğer ben de onun yanında durursam ben de günah işlemiş olur muyum diye sormuştum ama siz beni eleştirmekle kalmayıp 1500 senelik koskoca dinin yazdığı ayetlere yanlış diyorsunuz. Gerçek açıkça ortada internete yazın diyanet kur'ân-ı kerim diye oradan lût kavminin nasıl helak olduğunu açın okuyun. Arkadaşıma gelince zaten bizimle aynı sınıfta onunla 9. sınıfta tanıştım. Bugün din dersindeyken hocaya bununla ilgili soru sorarken yanlışlıkla onun adını verdim ama zaten kimse onunla konuşmuyordu? Değişen bir şey yok? Bilip bilmeden konuşmazsanız sevinirim.

Eş cinseller insan değil mi yahu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…