Arkadaşım T.C kimliğim ile tehdit ediyor

Bir çok kişi bu bilgilere kolayca ulaşılabildiğini belirtmiş. Bu bilgilere kolayca ulaşılabilmesi, söz konusu eylemi normalleştirmez. Daha evvel sızmış olan kayıtlar olsa bile, bu sızıntı kayıtlar hala yasadışıdır. Bu sitelere girip bilgilere sahip olursanız, suç işlemiş olursunuz. Bu bilgileri başkalarıyla paylaşırsanız, ilaveten bilgilerin paylaşılması suçunu işlemiş olursunuz. İnternette yapılan her işlem için sunucular log kaydı tuttukları için, suça dair kanıtlar da sabittir.
 
Discord sslerini al polise git diyen arkadaşlar, emsal kararlara göre mahkemelerde "olay suç teşkil etmiyor" sebebi ise veri paylaşımı yapmayan Discord uygulaması üzerinde bunun yapılması.

Ha aynı durum benim başıma geldi, "üstüme şirket açarsan beni de çağır işsizim şuan" dedim. 15 yaşında lavukların elinde TC kimliğim falan dolanıyor ama yapacak hiç bir şey yok. Ha ne olur en en üst nokta evine bomba ihbarı falan yapar. O noktada zurnayı tutar işte.
 
Hemen arkadaşının yazılarını ekran görüntüsü alıp karakola gidemiyorsan Cimer Siber Suçlara veya olduğun bölgenin karakoluna bildir dostum 1-2 hafta içinde arıyorlar seni. Onun dışında korkulacak bir şey yok sürekli sızdırılan bir işe yaramayan bilgiler oldular artık. Tabii erişmek, yaymak ve şantaj büyük suçlardır. Yakın zamanda bu discorddan bunları yapanlarla büyük oynadılar onun da bir şekilde başı yanacaktır.
 
Veri sızıntılarından dolayı "T.C numarası, isim, doğum tarihi, il ve ilçe bilgisi, telefon numarası, anne ve baba ismi, anne ve baba T.C numarası" gibi bilgiler elinde.

Büyük ihtimalle hiçbir şey yapmaz.
 
Yazı ileyse ekran görüntüsü alın ve en güvendiğiniz büyüğünüze gidin ama kültürlü ve gözü açık olan. Ana baba ile halledilmesi pek şans işi değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı