Arkadaşım yok

Babam da bana üzülüyor, sürekli dışarı çık arkadaşın yok mu felan diyor. Babamla da birbirimizi tamamlıyamıyoruz, doğru düzgün konuşamıyoruz bile aklımıza konuşacak bir şey gelmiyor.
Babana arkadaşının olmadığını söyle. Utanmana gerek yok. Beraber çıkın dışarıya illa ikinizin de sevdiği birşey bulursunuz. En kötü yemek yeyin. Keşke ben de sık sık babamla birlikte olsam oturup simit ayran yemeye bile razıyım ama ayda yılda bir görüşüyoruz.

Okulda ya da mahallede hiç arkadaşım bulunmamakta, önceden arkadaşlarım fazlaydı ortaokul zamanında mahallede ve okulda çok arkadaşım vardı. Fakat şimdi neredeyse hiç yok. Babam sürekli dışarı çıkmamı istiyor ara sıra arkadaşlarımla gezmeye gidiyorum deyip tek başıma takılıyorum. Okulda sınıfta bile öyle herkes sınıfta arkadaşlarıyla takılırken ben yine tek kaldım. Sanki hepsi gelişmiş gibi fakat ben hep olduğum gibi kaldım. Konuşacak kardeşim abim falan da yok. Annem babam ayrıldı ve kardeşlerim arasından tek ben babamla kalıyorum babam yalnız kalmasın diye. İnsanları kendimden çok üstün çok değerli gördüm, kendimden çok insanları düşündüm bu benim hatamdı. Ve şu an derin bir yalnızlık hissediyorum. Yeni evimize taşınacağız fakat orada da hiç arkadaş bulamayacağımı düşünüyorum. Kendimi geliştirmek zorunda olduğumu düşünüyorum. Hiç kimseye bir zararım yok. Hiçbir dalda başarım yok, hiç gerçekten sevildiğimi hissedemedim.

Kanka yeni taşınıcağınız yerde umarım arkadaş edinirsin fakat çok arkadaşın olacağına az ama has arkadaşın olsun sosyalleşmek istiyorsan bekleme sende kendini yakın bulduğun kişilerle sohbet etmeye çalış baktın kafana uymadı mesafe koy okul dışında da spor salonu vb yerlere katılabilirsin kanka hem sana mental açıdan yarar sağlar hem de sağlığın ve özgüvenin artar üzme kendini.

Bunun cevabı basit aslında; sosyalleşmek. Ama bunu yapması senin için şu an kolay değil bunu anlayabiliyorum.

Yanlış anlaşılmak istemem ancak boşanma süreci gibi “hayatın alışılmış olağan akışını değiştiren” süreçler bazen insanlarda böyle durumlara yol açabiliyor ve bu çok normal. Sana önerim psikolog ile görüşmen ve bu durumu ona anlatman olacak. Bilmiyorum bu fikir karşısında “hayır ihtiyacım yok” diyip karşı mı çıkarsın, ama inan bana insan yaşadığı psikolojik sıkıntıları içindeyken göremeyebiliyor. Hem çok zor ya da kötü bir şey de değil ki bu. Buraya nasıl yazarak içini döküyorsan aynısını yapman gerekecek. İnan bana çok katkısı olacaktır, denemeni öneririm.

Sadece şunu bil, bunu yaşayan tek kişi sen değilsin, yani yalnız değilsin. Bu geçici bir şey ve emin ol geçecek 👍🏻

Kanka yeni taşınıcağınız yerde umarım arkadaş edinirsin fakat çok arkadaşın olacağına az ama has arkadaşın olsun sosyalleşmek istiyorsan bekleme sende kendini yakın bulduğun kişilerle sohbet etmeye çalış baktın kafana uyanmadı mesafe koy okul dışında da spor salonu vb yerlere katılabilirsin kanka hem sana mental açıdan yarar sağlar hem de sağlığın ve özgüvenin artar üzme kendini.
İnsanlar çok konuşan kişileri sevmiyorlar, ne kadar tanışmaya çalışsam da olacağını pek sanmıyorum.

İnsanlar çok konuşan kişileri sevmiyorlar, ne kadar tanışmaya çalışsam da olacağını pek sanmıyorum.

Kanka öyle ama sende çok ümitsiz bakma bir şansını dene illa vardır anlaşıp konulabiliceğin kişiler olmasa yeni taşındığın yerde sınıfında yeni bir öğrenci olacaksın seni de tanımak isteyecekler kendini ona göre hazırla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı