Arkadaşıma güvenmeli miyim?

Telefon numarası üzerinden T.C kimlik numarası, baba ve anne adı soyadı, anne ve baba tel no gibi bilgiler elde edilebiliyor. Eğer telefon numaranızı 2022 Kasım ayından sonra değiştirdiyseniz bilgileriniz çıkmaz. Ama isim soy isim ve yaşadığınız şehirden yine sizin bilgilerinize erişebilirler. Telefon numaranıza ve ailenizin telefon numarasına SMS bomber atabilirler.

Konu sahibinin suçu yoksa, bir şey yapabileceklerini sanmıyorum zira MERNİS datada tüm ülkenin verileri var ancak dediğiniz gibi bomber yapabilirler.

Sifreli şekilde 350 atayım mı dediyse sen nereden anladın adam 350 demiş sen 350 bin diyosun nereden biliyorsun belki 350 TL'den bahsediyor sen 350 bin deyince seni trolledi hem ne is yaparsa yapsın sana ucu dokunmuyorsa zararı yoksa sen onunla sadece oyun oynuyorsun oynarken de egleniyorsan tamam adam öyle illegal işler yapsa bile kolundan tutup seni işin içine çekecek hali yok bu nasıl bir kafa bakarsın saçma saçma muhabbetler dönüyor rahatsız olduysan çıkar arkadaşlıktan engelle geç numarandan başkasının numarasını bulsa ne yapacak otel odasında ifsani çektiler de başkasına mi atacaklar 😂 en fazla saçma sapan SMS atarlar engeller geçersin absurt bir durum olmaz bana 3-5 günde bir saçma saçma SMS'ler gelip duruyor.

Sifreli şekilde 350 atayım mı dediyse sen nereden anladın adam 350 demiş sen 350 bin diyosun nereden biliyorsun belki 350 TL'den bahsediyor sen 350 bin deyince seni trolledi hem ne is yaparsa yapsın sana ucu dokunmuyorsa zararı yoksa sen onunla sadece oyun oynuyorsun oynarken de egleniyorsan tamam adam öyle illegal işler yapsa bile kolundan tutup seni işin içine çekecek hali yok bu nasıl bir kafa bakarsın saçma saçma muhabbetler dönüyor rahatsız olduysan çıkar arkadaşlıktan engelle geç numarandan başkasının numarasını bulsa ne yapacak otel odasında ifsani çektiler de başkasına mi atacaklar 😂 en fazla saçma sapan SMS atarlar engeller geçersin absurt bir durum olmaz bana 3-5 günde bir saçma saçma SMS'ler gelip duruyor.

Ama konuşmaları bin üzerinden gibiydi hem ben araya girince sustular ve gülerek bunun babası polisti dediler.

Telefonumu ve numaramı nisan ayının sonlarında aldım. Ancak bu ne işime yarayacak?

Bu veriler 2022 Kasım'da sızdırıldı. Yani siz telefon numaranızı yeni aldıysanız bu data üzerinde bu telefon numarası bulunmayacak. Data ile telefon numarasından T.C kimlik no, anne baba adı, anne baba T.C, anne baba tel no vb. bilgilere erişilebiliyor.

Bu veriler 2022 Kasım'da sızdırıldı. Yani siz telefon numaranızı yeni aldıysanız bu data üzerinde bu telefon numarası bulunmayacak. Data ile telefon numarasından T.C kimlik no, anne baba adı, anne baba T.C, anne baba tel no vb. bilgilere erişilebiliyor.
O zaman bende sıkıntı yok çünkü ben telefonu mu ve numaramı 2023 nisan sonlarında aldım.

O zaman bende sıkıntı yok çünkü ben telefonu mu ve numaramı 2023 Nisan sonlarında aldım.

Evet. Yani korkmanıza gerek yok. En fazla telefon numaranıza SMS bomber atarlar. SMS Bomber'ın ne olduğunu bilmiyorsanız. Telefonunuza farklı farklı firmalardan kayıt olma isteği gönderiliyor. Telefonunuza kod geliyor. Bot yardımıyla yaptıkları için saniyede çok fazla bildirim geliyor.

Ama konuşmaları bin üzerinden gibiydi hem ben araya girince sustular ve gülerek bunun babası polisti dediler.

Olabilir adamlar kripto ile ugrasiyordur belki mesela çok büyütmeye gerek yok yani dediğim gibi oynarken egleniyorsan seni rahatsız etmiyolarsa böyle bir şeyle itham edip silmene gerek yok ama rahatsız oluyorsan ki zaten oyundan tanistigin biri için rahat edecekse sil engelle gitsin başka oyun oynayacak adam mi yok dolu.

Erişsin hocam ne yapacak sen hiç mi bir yere telefonunu vermiyorsun herhangi bir is sitesine falan girsen CV okusan orada bulursun numara bu bir örnek numara bulmakta ne var öyle olsa insanlar sorun yasardi ben daha yakın cevremi demiyorum uzak cevrem dahil bir kişinin bile böyle bir sorun yaşadığını görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı