Arkadaşlarım beni dışlıyor

Reis öncelikle verdiğin tavsiye için teşekkür ederim artık konuşmuyorum onlarla. Birkaç gün soğuk yaptım bağlantımız kesildi o şekilde zaten. 1. Sınıftan beri olan arkadaşımla küsmüştük ayağım sakatlandıktan birkaç gün sonra yazdı bana o şekilde barıştık şu an onunla devam ediyorum ve o diğerlerinden çok farklı mesela bi kafeye gittik ben elimi cebime atmadan o ödüyor bende aynısını ona karşı yapıyorum veya bir derdim olur ben ona rahat bir şekilde anlatırım o da bana anlatır şu an hayatım güzel bir şekilde devam ediyor tekrardan teşekkür ederim.

Okuyunca aşırı sevindim, bir derdin olunca tekrar yaz buraya.
 
Öncelikle senden aldıkları paraları bi' geri al. "Paranın lafı mı olur?" dediklerinde "Evet, artık oluyor." de. Ondan sonra arkadaşlığını bir daha tekrar olmayacak şekilde kes.

Rezil insanlarmış. Ve hala arkadaşlarım diye bahsediyorsun. Kendin için bir şey yapmak istiyorsan dediğim ve diğer arkadaşların dediği gibi yap.
 
16 yaşında bir çocuksun. Biraz acı gelecek ama insanlar senin asla arkadaşın olmaz, gerçek arkadaşlık denilen şey yalandır. Sadece çıkar ilişkileri vardır. Bu dünyanın her yerinde böyledir.
Bir abin olarak sana şunu söyleyeyim. Kendini zorla geri zekalı insanlara kabul ettirip aralarına katılmak yerine onlardan kendini izole edersen daha mutlu bir hayat yaşarsın. İnsanlarla sadece gerektiği kadar konuşmalısın. Olgunlaşmanın ilk adımı kendine kendine yetebilecek bir insan olmaktan geçer.
Konuşma, cevap verme, kimseyle bir bağın olmasın. İnsanlarla ayaküstü muhabbetten öteye gitme. Sana bir soru soru mu sordular? Biliyorsan cevap verirsin bilmiyorsan kapatırsın çeneni kendi işinle meşgul olursun. Ayaküstü yapılan öylesine bir muhabbete sende mi katıldın? 5 -10 dakika konuşur defolur gidersin. Bu kadar. Burada sana arkadaşlığı dostluğu öven senin yaşındaki ya da maksimum 20 yaşındaki ergenleri dinleme. İnsanların dostluk dediği olayda genelde insanlar senden sadece alırlar, senden yararlanırlar sonra da s.r olur giderler.
Sana bir adım gelene sen de bir adım gideceksin. Birsi sana bir iyilik mi yaptı? Sende ona bir iyilik yapacaksın. Birisi sana selam mı verdi? Sende ona selam vereceksin. İnsan ilişkileri bundan ibaret. Birisi seni yanında istemedi mi? Seni ortamdan dışlıyorlar mı? O ortamda olmayacaksın. İstenmediğin bir yerde asla bulunmayacaksın. Bu dostluk arkadaşlık maceralarına girme. İnsanlarla mesafeli ol, ayaküstü sohbet et, bak kendi yoluna.
Yaşın daha 16. Para kazanmıyorsun, gelirin yok okul harçlığından millete borç veriyorsun. Enayi misin oğlum sen? İnsanlar varya seni kaz gibi yolar. Beni küçük düşürüyorlar diyorsun ama ne ağzını açıyorsun ne de hakkını arıyorsun. İnsanlar senin tepene çökmüşler. Seni hem enayi yerine koyuyorlar hem de paranı yiyorlar sonra da arkandan dalga geçiyorlar sen de uyuyorsun. Bak abicim, daydreaming i artık bırak. Okul hayatında da, iş hayatında da, sosyal ortamlar da insanlar kansızdır tamam mı? Dışarısı kurtlar sofrası. Kendini ne kadar geliştirirsen, kendine ne kadar bir şeyler katarsan ve kendi kendini yetip girdiğin ortamda ağırlığını koyarsan o kadar saygınlığın olur ve huzurlu olursun.
Al sana on numara fikir. Senin baban bile vermez bu tavsiyeleri. Yalnız kalırsam, dostum olmazsa ne yapacağım diyen ılık g.lü bir korkak olma. Yalnız kalırsam ne yapacağım diye asla düşünme. Bak sana ne güzel özetledim. Kendi kendine yetebilirsen ne mutlu sana.
 
Yaşça abin olarak hayat tecrübelerimden yola çıkarak bir şeyler anlatmak ve senin de bunları iyice anlamanı isterim. Eğer sana değer verilmeyen bir ortamda olduğundan eminsen NE PAHASINA OLURSA OLSUN ortamı terk et. Çevreni değiştirmek senin elinde. Umursamaz ol. Kendini geliştirmeye, güzel içerikler izlemeye, güzel insanlarla konuşmaya başla. Hayatının iplerini eline al. Düştüğün sınıf kötü olabilir ama bak adı üstünde ''düştüğün''. Sen seçmedin. Hayatta her zaman güzel yerlere bırakmayacaklar seni. Ve en önemlisi canım kardeşim, lütfen özgüvenli ve cesur ol. Bu kelimelerin de içini doldurabilmek için en yakın zamanda hayatını geliştirmeye, ilerletmeye başla. Mesela derslerine çok iyi çalış. Hedefin okulun en iyi öğrencisi olmak olsun mesela. Odak noktanı değiştirirsen emin ol ki hayatın değişecek. Umarım faydalı olabilmişimdir. Ve can sıkkınlığında, çıkmaza girdiğinde yazmaya devam et. Mutlaka yardımcı oluruz.
Abi çok teşekkür ederim dediklerini unutmayıp uygulayacağım bu sözlerin gerçekten içimi rahatlattı çok sağol🙂
 
16 yaşında bir çocuksun. Biraz acı gelecek ama insanlar senin asla arkadaşın olmaz, gerçek arkadaşlık denilen şey yalandır. Sadece çıkar ilişkileri vardır. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

Yazdıkların %90 doğru, şu kısım hariç. Benim büyüğümsün illaki tecrüben vs. vardır ama gerçek arkadaşlık var bunu bilin.
 
Arkadaşlar bir şey söylemek istiyorum. 10. sınıfa gidiyorum. 6 kişilik bir grubumuz var, aynı okuldayız. Fakat ben bu grupta sürekli dışlanıyormuşum gibi hissediyorum çünkü her buluşmalarında beni çağırmıyorlar, çağırdıklarında da onlar hep beraber bir araya geldikten birkaç saat sonra çağırıyorlar.
Grupta hep benim üzerimden dalga geçiyorlar. Hep beni küçümsüyorlar. Para olunca istiyorlar. Ben de veriyorum, borcumu geri isteyince de aramızda borcun lafını yapacaksan konuşma bizimle diyorlar veya bende olan bir eşyayı bakmak için istiyorlar (kol saati vb.).
Okul çıkışı herkes eve dağılırken geri istiyorum, hemen lafını yapıyorlar veya küsmek istiyorlar. Geçenlerde beden dersinde ayağım sakatlandı. Eve nasıl gideceğimi düşünürken aklıma onlar geldi, okul çıkışına kadar bekledim belki beni kolumdan destekleyip götürürler diye ama çıkışta ayağımın ağrısına inanmadılar. Üstüne bile basamazken hepsi bırakıp gittiler, beni öylece bıraktılar. Eve tek başıma zar zor yürüdüm.
Eve geldikten birkaç saat geçtikten sonra aralarından biri geçmiş olsun bile demeden benden para istedi. Herhangi birinin yanında beni hep küçük düşürüyorlar, özellikle kızların ve hocaların yanında.
Onlardan ayrılmak istiyorum ama okulda başka arkadaşım yok. Olmamasına da razıyım ama bir tanesiyle aynı sınıftayız ve kendini sınıfın en popüleri ve herkesten üstün olduğunu sanıyor. Her hareketime laf atıyor herkesin içinde ve ben de bir şey diyemiyorum çünkü bir keresinde küsmüştük ve herkesin içinde laf atıyordu sürekli. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Bana fikir verin lütfen.
Seni olumsuz yönde etkileyen, rahatsız eden arkadaşların var ise onları hayatından çıkarman gerekiyor başka arkadaşlar illaki bulursun. Seninle dalga geçen arkadaşınla konuş baktın laftan anlamıyor kavga etmekten çekinme gerekiyorsa bi tane yapıştır dayak yesen de yemesende çocuk sana asla bulaşmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı