Armoury Crate mshybrid mode hatası

whatsername21

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar ASUS TUF dash F15 laptopa sahibim. i7 11800h, RTX 3060, 16 GB RAM şeklinde özellikleri. Armoury Crate yazılımı üzerinden laptopun hangi grafik birimini kullanacağınızı seçmenize yarayan bir özellik var, adı mshybrid mode (eski adıyla iGPU mode). Bu özellik 3 farklı seçenek sunuyor; birincisi standard mode, bu modda laptop sadece harici ekran kartını (RTX 3060) kullanıyor. İkinci seçenek eco mode, bu modda da adından anlaşılacağı üzere daha uzun pil ömrü için sadece dahili grafik birimi (Intel ıris Xe) kullanılıyor. Son seçenek ise optimzed mode, bu modda da yazılım sizin o an yaptığınız işleme göre harici veya dahili grafik birimi arasında otomatik geçiş yapıyor. Benim sorunum ise bende sadece standard mode seçeneğinin olması. Standard mode yazısına bastığımda 1 saniyeliğine değiştiriliyor yazısı geliyor daha sonra hiçbir şey olmadan standart mode ayarında kalmaya devam ediyor. Bilgisayarda sürekli oyun oynamıyorum, arada dizi, film, video ve yayın da izliyorum. Doğal olarak bu tarz işlemleri yaparken bilgisayar boş yere 3060'ı kullanıp yüksek güç tüketiyor ve bu nedenle bataryadayken kullanım süresi düşüyor. İnternette benzer durum yaşayan birini göremedim o nedenle buraya yazıyorum. Kendileri incelemesini de yapmıştı bu laptopun, o nedenle @Recep Baltaş yardımcı olursa daha çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı