Artık HDD şart mı?

haydaaaa

Femtopat
Arkadaşlar ucuz fiyatı nedeniyle James Donkey SSD'lerden 3 tane alıp bilgisayarımda bulunan 4 adet SATA 2.0 soketlerine takmayı düşünüyorum (Buraya dikkat çünkü SSD'ler tam randımanlarıyla çalışmayacaklar.) Geri kalan sokete ise 1 TB bir HDD takmayı düşünüyordum (Kingston ya da Samsung.) Ancak aklıma iki soru takıldı. Sorular şunlar:
*Biliyorum alan meselesi daha çok kişisel bir mesele. Ancak fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı? 3 yerine 4 SSD taksam olur mu? (Normal bir ev kullanıcısı-azılı bir Gamer'ım 😁.)
*SATA 2.0'ın SSD'leri çok da verimli çalıştırmadığını ben zaten duymuştum. Bu verim kaybı çok büyük mü?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ucuz fiyatı nedeniyle James Donkey SSD'lerden 3 tane alıp bilgisayarımda bulunan 4 adet SATA 2.0 soketlerine takmayı düşünüyorum (Buraya dikkat çünkü SSD'ler tam randımanlarıyla çalışmayacaklar.) Geri kalan sokete ise 1 TB bir HDD takmayı düşünüyordum (Kingston ya da Samsung.) Ancak aklıma iki soru takıldı. Sorular şunlar:
*Biliyorum alan meselesi daha çok kişisel bir mesele. Ancak fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı? 3 yerine 4 SSD taksam olur mu? (Normal bir ev kullanıcısı-azılı bir Gamer'ım 😁.)
*SATA 2.0'ın SSD'leri çok da verimli çalıştırmadığını ben zaten duymuştum. Bu verim kaybı çok büyük mü?
Teşekkürler.
3 veya 4 SSD takacaksan bunları aynı marka ve aynı GB olarak tercih et. Böyle yaparsan bu diskleri Raid 0 yaparak hızı disk sayısına göre üçe ya da dörde katlayabilirsin 😀

SATA 2 ile bir SSD en fazla 300MB/S hızda çalışır. Buna göre de bir kayıp oluyor tabi.

Tabi 4 SSD takıp Raid 0 yaparsanız hızı 1000MB/S seviyesine çekebilirsiniz 😀

İlk hatayı James Donkey alarak yapıyorsun zaten. Onun yerine sistemi kurmak için ve en çok oynadığın oyunları kurmak için 250-500 GB'lik bir SSD alman daha mantıklı.
1 TB HDD işi ise tamamen senin kullanımına bağlı. 2 senedir 250 GB SSD kullanıyorum alan sorunu yaşamıyorum.

Ucuz fiyatı nedeniyle James Donkey SSD'lerden 3 tane alıp...
James Donkey almayın, aldırmayın. Bütçe belirtin, yardımcı olalım.

Ayrıca neden bu kadar fazla SSD almak istediğinizi anlamadım.
Fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı?
Daha fazla veri depolamanızı sağlar.
SATA 2.0'ın SSD'leri çok da verimli çalıştırmadığını ben zaten duymuştum. Bu verim kaybı çok büyük mü?
Yarı yarıya bir fark var. Ama SSD SATA 2'ye bağlı olsa da yine de hızlı bir şekilde çalışacaktır.

Son düzenleme:
Ancak fazladan 1 TB depolama alanı bana bir artı sağlar mı? 3 yerine 4 SSD taksam olur mu?
O 1 TiB'lık alanın sana ne kadar lazım olduğuna yine sen karar vereceksin.
Yedekler, fotoğraflar, diziler, filmler falan yer kaplıyor mu? SSD'lerin toplam kapasitesi ne oluyor? Bu gibi soruların cevabına göre 1 TiB'lık HDD takıp takmayacağına karar vermelisin.
Ayrıca diğer yorum yazan kullanıcıların da dedikleri gibi James Donkey ürünleri, Technopat kullanıcıları tarafından genelde pek önerilmiyor.

Bir "Gamer'ın" günümüzde SATA 2.0 ile hayatta kalması imkansız. Oyun oynuyorum demek çok zor değil. GTA V açsanız gri haritada gezersiniz bahsettiğiniz SSD'ye kursanız bile olabilir bu.

Başlıktaki sorunun cevabı değişken. Kişiye göre değişir. Ben 250 GB 970 EVO ve 120 GB Kington'ın kötü ve eski bir SSD'sini kullanıyorum. SATA 3'ten çok da farklı aktarım hızı yok. Veriye erişmesi yine de hızlı, çünkü SSD.
Bahsettiğim diskler bana yetiyor. Kenarda 1 TB HDD var ama kullanmıyorum. Şu an 320 GB kullanılabileceğim diskim var ve ben bunun 100 GB'ını kullanmıyorum. İçerisinde bir "Gamer'ın" oynayacağı kadar oyun yok ama bir insan evladının oynayacağı kadar oyun var bence. Yeri gelince de başka oyunlara geçilir.

Konuda daha önce denildiği gibi James Donkey SSD almanızı tavsiye etmiyorum. En azından sistem kısmını ona emanet etmeyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı