Artık İ7 6700K alınır mı?

6700K ile 7700K arasında mimari açısından hiçbir fark yok. Aynı hızlara getirildiklerinde birebir performans sergiliyorlar. Bu sebeple 6700K'yı hız aşırtarak kolaylıkla 7700K'nın varabileceği performanslara ulaşabilir, aşabilirsiniz.
 
Elbette alınır. Aceleniz yoksa Kabe ve Zen'i bekleyebilirsiniz.

Hocam peki imzadaki sisteme oyunlarda ayar kısmadan ne kadar süre verebilirsiniz tahmini 2k için ?
Örneğin piyasada darboğaz yapacağı bir kart var mı i7 6700K' nın? Ben de toplayalı 3 hafta oldu sistemi merak ettim.

Teşekkürler.
 
Şu an için darboğaz yapacağı kart yok. Fakat Titan X Pascal ile ne olur , test sonuçlarını görmeden bişey diyemem. (2k ve 4k için)

He o zaman sorun yok dostum. Zaten ekran kartına 5000 TL verecek duruma geldiğim zaman zengin oldum demektir ve o zaman tüm sistemi değiştiririm zaten darboğaz yapsada yapmasada :)
 
Tabii ki alabilirsiniz, eğer zamanınız varsa isteğe bağlı olarak Zen ve Kabylake bekleyebilirsiniz.

Çözünürlük arttıkça yük işlemciden ziyade ekran kartına binecektir. 6700K oldukça güçlü bir işlemci, özellikle 2K çözünürlükte Titan X Pascal'ı bile tam performansında taşıyacağını düşünüyorum.
 
Tabii ki alabilirsiniz, eğer zamanınız varsa isteğe bağlı olarak Zen ve Kabylake bekleyebilirsiniz.

Çözünürlük arttıkça yük işlemciden ziyade ekran kartına binecektir. 6700K oldukça güçlü bir işlemci, özellikle 2K çözünürlükte Titan X Pascal'ı bile tam performansında taşıyacağını düşünüyorum.

Hocam peki şuan piyasada 2k da tüm ayarlar en yüksekte ve msaa gibi ayarlarda en sonda 60 fps altına düşmeyen kart var mı gta 5 de? Ama advance grafik kısmıda açık olacak hatta en altta 3/4 5/4 gibi değiştirilen ayarlarda var. Bunları da sonladığında dayanabilecek kart var mı?

Mesela ben imzada gördüğünüz sistemde gta 5 ultra 2k sadece msaa kapalı ve fxaa advance de herşey açık ve 5/4 e getirdim o scaling ayarını. Scaling inanılmaz etkiiyor görüntü kalitesini. Bu ayarlarda sabit 60 fps alıyorum. Ama ben açıkcası çok daha iyi performans bekliyordum bu sistemden. Pek memnunum diyemem. Benim mi beklentim çok yüksek sizce?

Ya da oyun mu yetmiyor? Mesela Gta 5 yüksek grafik modunu gördüm işte tam istediğim kalite o. Galiba oyunun kendisi bu şekilde. Anlatamıyorum belki ama 4k ya da 2k belgesel izlediğinizi düşünün o canlılık yok oyunlarda. Fps olarak sorunum yok sistemde sadece renk ve atmosfer kesmiyor beni. Bu da galiba oyunla alakalı bir durum.

Anlatmak istediğim Gta 5 de ayarlari ne kadar yükseltirsem yükselteyim görüntü kalitesi istediğim gibi olmuyor. Yani bir forza gibi keyif vermiyor. Bu örnek daha iyi oldu. Mesela Assassin's Creed Unity de aynı. 4k da bile oynasam görüntü soluk hoşuma gitmiyor. Bu galiba oyunun kendisi ile alakalı bir durum.
 
Son düzenleme:
Mobil uygulamadan girdiğim için imzanızı göremiyorum :( Bence GTX 1080 için bahsettiğiniz ayarların denemesi YouTube'da olabilir, mutlaka denenmiştir.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı