Herkese merhaba, Türkiye'de gerçekten çok başarılı olup bir üniversite okumadıktan sonra alınan maaşlar belli. Böyle bölüm mezunlarının çoğu ya asgari ücretin bir tık üstünü alıyor ya asgari ücret alıyor ya da bölümünden iş bulamıyor. Eskiden memurluk kavramı vardı fakat artık memurlarda kelimenin tam anlamıyla sürünür oldular. Ben daha düne kadar hala okumanın daha mantıklı olduğunu düşünüyordum. Önümüzdeki sene üniversiteye gideceğim ve 2 aylık boş bir zamanım vardı, boş zamanımda da 2 aylık da olsa çalışmak istedim. Bugün iş görüşmesine gittim, mesleği tam söylemeyeyim daha başlamadığım için fakat çıraklıktan ustalığa doğru yolu olan bir meslek. En alt seviyede işe başlama maaşım asgari ücretin 1.5 katı. Resmi tatillerin hepsi tatil, cumartesi pazar tatil. Bayramda 9 gün tatil. Yani aslına bakarsanız şu an okuyan birinin cumartesileri evde oturabileceğini ben düşünmüyorum. Kaldı ki işe başlangıç olarak da asgari ücretin 1.5 katı alacağını da düşünmüyorum. Bu arada yurt dışına çıkmayı düşünsem yurt dışında da aranılan bir meslek grubu. Yani okuyan bir insan bu imkanlara sahip olamıyor dostlarım. Bende yavaş yavaş okul yolundan vazgeçmeye başladım. Okuyup ortada asgari ücret almaktansa bir meslekte usta olup çok daha iyi şartlarda çalışmak daha mantıklı geliyor. Sizlerin de bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum. İyi sosyaller dilerim, hayırlı günler.