Sizce Hayatın Bir Anlamı Var Mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı varsa mutlaka hayatın bir anlamıda vardır. Not: Dünyanın bütün felsefecileri toplansa ve bir konferans düzenlese ''hayatın anlamı nedir'' sorusu hakkında.

Benimde böyle bir sorunum var. 4 yıl önce ben bir kız sevdim. Onla iyi anlaşıyorum falan. İlk senelerde iyiydik. İkinci senelerde biraz aralık oldu ama iyiydi. Üçüncü sene kötüydü ara pek fazla yoktu. Dördüncü sene yani son sene ilk dönemlerde iyi anlaşıyordum baya iyi. Onla fotoğraf çekildim ilk dönem daha yok. Daha sonra onun fotoğraflarını saklamaya başladım 100-150 fotoğraf olmuştur. 1. Dönemin sonlarında aramız açıldı. Baktım sevgilisi olmuş. Üçüncü senede olmuştu. Arkadaşlar yeter diyip Nisan ayında ona sevdiğimi söylediler. Dediği laf " Söyleyin beni boşuna sevmesin " demiş. Ben ondan sonra değiştim. Bu sene sosyal olmaya başlıyordum ama gene asosyal oldum. 1 Nisan'da söylediler. 1 Nisandan beri konuşmuyoruz. Derslerde hep gözgöze geliyorum ya ben başımı öne eğiyorum ya o başını öne eğiyor. Konuşmam lazım ama konuşamıyorum arkadaşlarının yanında hep. Okula erken gelsem o geç geliyor. Çok kötü zaman geçiriyorum. Enerji yok bildiğin. Yapasım gelmiyor hiçbirşey. Benim arkadaşlar hepsi çıkıyor tek ben çıkmıyorum dalga konusu oluyorum falan.

Tanrı varsa mutlaka hayatın bir anlamıda vardır. Not: Dünyanın bütün felsefecileri toplansa ve bir konferans düzenlese ''hayatın anlamı nedir'' sorusu hakkında.

Ya yoksa? Hayatın bir anlamı olmayacak mıydı? Hayır, yine olacaktı.

Hayır, eğer din ile hayatın anlamı birbirini tamamlıyor olsaydı, herhangi bir dine inanmayan insanların hayatlarının anlamı olmaması gerekirdi ama baktığınız zaman dini olmayan çoğu insan için hayatının bir anlamı var. Her olaya dini katmanız oldukça saçma.
Din ile hayatın anlamı birbirini tamamlıyor dedim fakat dini olmayanın bir anlamı yok demedim inandığı dini hayatının anlamı olarak benimsemiş insanlarda olabilir yani din bireyin kendi hayatının anlamı olduğu düşündüğü şey olabilir dedim.

Son düzenleme:
Din ile hayatın anlamı birbirini tamamlıyor dedim fakat dini olmayanın bir anlamı yok demedim inandığı dini hayatının anlamı olarak benimsemiş insanlarda olabilir yani din bireyin kendi hayatının anlamı olduğu düşündüğü şey olabilir dedim.

Evet, dini olmayanının hayatının bir anlamı yoktur demediniz fakat ilk mesajınızda böyle bir anlam vardı.
Evet, bu konuda haklısınız. Dini hayatının anlamı haline getirmiş insanlarda var.

Hayır, eğer din ile hayatın anlamı birbirini tamamlıyor olsaydı, herhangi bir dine inanmayan insanların hayatlarının anlamı olmaması gerekirdi ama baktığınız zaman dini olmayan çoğu insan için hayatının bir anlamı var. Her olaya dini katmanız oldukça saçma.
Dindar insanların yaşam amacı inandığı yaratıcının rızasını kazanıp iyi bir insan olmaktır. Dindar olmayan insanlar da farklı amaçlar güdebilirler. Bir yaratıcıya inanmıyor olması tamamen amaçsız olmasını gerektirmez.

Ya yoksa? Hayatın bir anlamı olmayacak mıydı? Hayır, yine olacaktı.
Anlam kelimesi burada yetersiz kalıyor. Eğer kastettiğin şey amaç ise bir amaç olabilir. Fakat ömrün sonlandığında, yok olduğunda artık amacının hiçbir anlamı kalmamış olur.

Dine inanmayan kişiler, Ateist olmayı seçmiş kişilere saygı duymak zorundayız.
Kesinlikle.

Beni rahatsız etmiyor hemen her yerde Din hakkında konuşulmasının bir anlamı da yok ayrıca.
Her yerde din hakkında konuşmadım, burada konuştum.

Dindar insanların yaşam amacı inandığı yaratıcının rızasını kazanıp iyi bir insan olmaktır. Dindar olmayan insanlar da farklı amaçlar güdebilirler. Bir yaratıcıya inanmıyor olması tamamen amaçsız olmasını gerektirmez.

Benim de söylemek istediğim şey bu.

Anlam kelimesi burada yetersiz kalıyor. Eğer kastettiğin şey amaç ise bir amaç olabilir. Fakat ömrün sonlandığında, yok olduğunda artık amacının hiçbir anlamı kalmamış olur.

Evet fakat orada anlam olarak belirtildiği için anlam ifadesini kullandım fakat sizin dediğinizde doğru.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı