Artık sabretmek istemiyorum

Bencede oda iş bulursak XD.
Garsonluğa dair iş bulması kolay ancak garson olarak çalışması eziyet resmen.
Özellikle müşteriler insanı darlıyor, üstüne de fiziksel yorgunluğun var.
Çekilmiyor maalesef.
Amelelik yapıp, sadece hayatta kalmak içinse evet. Ha okumak da aynı yola çıkıyor orası da ayrı konu.
Vize almak için bile çalışmak gerekiyor ancak her şekilde çile çekeceğimiz gerçeği değişmiyor. :)
 
Merhabalar iyi akşamlar. Gece gece aklıma takıldı, uyuyamıyorum bu sebeple içimi dökmek istedim. İsterseniz siz de içinizi dokebilirsiniz dertler paylaştıkça azalır derler.

Bize öğretmenlerimiz veya cevredekilerimiz derler ya, kitap okumayı alışkanlık haline getir diye. Artık gelmiyor, gelemiyor. Kitap almak istiyorum, almak istediğim kitap 70 Türk lirası, seri halinde olduğu için de epey pahalı bir hale geliyor. Aileme anlatıyorum olayı "ne yapalım, alamayiz. Evdeki kitapları tekrar oku." diyorlar. Evimdeki kitapların hepsini ezbere biliyorum artık neredeyse.

Veya hobi edin derler çoğunuz bilirsiniz. Elektro gitara merakım acayip fazla, ve bir tane almak istiyorum. Amfi ile beraber alırsam aşırı derecede pahalıya geliyor ve hevesim kursağımda kalıyor. Yine aileme durumu anlatıyorum yine yok. Eglenmek bile lüks oldu artık, vakit geçirmek bile.

Para biriktirip almaya çalışıyorum. Haftaligim ucu ucuna yetiyor ihtiyaçlarım için. Haftaligimin artmasını istiyorum, veremeyiz diyorlar. Kafayı yemek üzereyim artık. İsteklerimi alamıyorum, ihtiyaçlarımı zorla gideriyorum. Dışarı çıkamıyorum, eglenemiyorum.

Şu ana kadar hep alternatif hayattan bahsetmisim, birazcık eğitime kayayim. Öğretmenlerimiz test kitabı alıp çözün diyorlar, veya föy vesaire. Bir tane test kitabı almak istesem 100 Türk lirasindan aşağıya test kitabı zorla bulunuyor. Ve bu sadece 1 ders için geçerli. Benim 10+ dersim var, her ders için bir tane kitap alsam 1000+ Türk lirasını geçiyor. Konu tekrarı vesaire derken 2000+ Türk lirası sadece ve sadece ders kitaplarına gidiyor.

Ailem sürekli sabret, maasimiza zam gelince bakarız diyorlar bu konular için. Sabret sabret nereye kadar? Zaten maaşa zam gelince de bir şey değişmeyeceğini bildiğim için içime atıyorum sürekli.

Bu konuda içimi dökmek istedim, sizin de kafanızı sisirdim bu yağmurlu havada, özür dilerim. Ters yorum yapacaklar illaki gelecektir, onlar da yazsın okurum. Siz de içinizi dökün, rahatlayın.
ucuzkitapal.com
 
Kardeşim öncelikle çok haklısın zaten bu saate uyumadığına göre kafana bir şeyler takılmış belli ama işin bir de başka boyutuna bak Allah'a şükür elimiz ayağımız tutuyor bir sağlık sorunumuz yok yani hep maddi olarak içimizi daraltmayalım biraz da manevi şeylere bakalım.

Hocam elbette bizden daha kötü durumda olanlar vardır, fakat diğer tarafta ise bizden daha iyi durumda olanlar var. Kötü tarafa bakıp halimize sukredecegimize, iyi tarafa bakıp o şekilde yaşamaya çalışmamız gerek bana göre.

Garsonluğa dair iş bulması kolay ancak garson olarak çalışması eziyet resmen.
Özellikle müşteriler insanı darlıyor, üstüne de fiziksel yorgunluğun var.
Çekilmiyor maalesef.

Evet hocam, günde 19 saat çalışıp 100 lira alan tanidikladim vardı. Garsonluk kulağa iyi geliyor ama pratikte leş bir meslek.
 

Geri
Yukarı