Artık süper güç müyüz?

Süper güç olmak öyle petrol ile olacak iş değil, bütün dünyayı etkin altına alabileceğin bir şey olmalı. Evet ülkemiz gelişiyor, ancak bu gelişme daha hızlı olabilir maalesef. Biraz ağırdan alıyorlar ki gelecek seçimde yüzümüze söyleyecekleri vaatler olsun. Daha yıllardır bildiğimiz Bor'u anca ufak tefek işlerde kullanabiliyoruz, çünkü bunu işleyebilecek kapasitede değiliz. Amerika falan bile böyle işe girişmezdi, anlaşmak istesek yarısından fazlasını almak isterler yani başımızın çaresine bakmamız en doğrusu. Bir ülke bana göre öncelikle insanını refah açışından üst seviyelere taşımalı, mutlu bir millet daha iyi iş yapabilir.
Normalde bölgenin süper güçleri arasındayız, ancak içten sömürülüyoruz. Çok şey anlatırdım da, gerek yok konu oraya sapmasın :)
Vaatlerimi duyunca herkes oy verir :) Bu arada çok güzel olmuş, fotoğrafı aldım artık esprisine kullanırım. Teşekkürler :D

Evet ülkemiz He-man gibi 1000 kaplan gücünde artık 😄

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maalesef sadece doğaz gaz veya petrol ile süper güç olunmuyor. Ülkemiz satın alma gücü bakımından iyi bir yerde olsa da ( 13.) yurtiçi hasılat olarak gün geçtikçe eriyoruz. Yurtiçi hasılat dolar üzerinden ölçüldüğü için ilk olarak Türk lirasının amerikan doları karşısında değer kazanması bunun için de ülkeye döviz girmesi gerekli. Bunun için birkaç yol mümkün eğer katarın yaptığı gibi doğal gazımızı sadece TL ile satarsak ( onlar da sadece katar dinarı ile satıyorlar ) X ülkesi bizden doğal gaz almadan önce TL almak zorunda olur. Bunun dışında ülkede yatırımcıya güven sağlayacak bir yargı ve hukuk sistemine, ayrıca çok daha yüksek turist seviyelerine ulaşmalıyız. Doğal gazdan da önce Ülkemiz gerekli destek verilirse önce kendini daha sonra avrupanın büyük kısmını besleyecek tarım kapasitesine sahip. ( Bakınız kayseri kadar hollandanın tarım rekoru kırması ). Eğer doğaz gaz veya petrol kalyon,limak vs gibi yandaş şirketler yerine devlet tarafından akıllıca kullanırsa bir miktar iyileşme sağlayacaktır ancak bir anda tek başına süper güç yapacağını sanmıyorum.
Herkese iyi forumlar.

Bizimkiler karadeniz ve trakyada doğalgaz buldu diyorlar. Yatın rte açıklayacakmış. BBC Euro news falan haber yapmış(işte mış). Bu doğru ise artık ne olacak? @Jira @Motionless IN White @Shimada Sensei (bir de mod çağırayım ne olur ne olmaz mazallah trol saldırısına uğrarız ban yeteneği +9...)

Süper güç olmak sadece baştakilerin zengin olması değil. Baştakiler zengin olsa ne olur halk fakirleştikçe. Zaten bu pandemi durumu yüzünden dolar ve altın TL'yi yerin dibine soktu. Bu durumda süper güç olamayız.

Konuya girince aklıma dolar yakan dayılar geldi.
1597940762686.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı