- Katılım
- 24 Eylül 2014
- Mesajlar
- 16.969
- Çözümler
- 86
Kaymanın olduğu baskıda kullandığın malzeme nedir, PLA, ABS vs?
Kayma hangi eksende?
Görsel?
Kayma hangi eksende?
Görsel?
Evet tablayı söküp altını iyice temizledim, bazı tekerlek vidaları gevşemiş. Onların hepsini elimle rahat dönecek gevşeklikte yaptığımda tabla rahat kaydı ama bu sefer tablanın oturduğu demir parça sağa sola sallanır oldu. O yüzden o parça oynamayacak şekilde tüm vidaları sıkıp tablayı geri taktım. Seviye ayarını yaptım ama şimdi de yapışmama problemi yaşıyorum... Bu cihazın tablası çok problemli. Kağıt geçecek kadar ayar yapıyorsun olmuyor, kağıt sürtecek kadar sıkıştırıyorsun olmuyor. İlla PRİTT sürmem gerek yapışması için. Düzgün baskı alabilirsem bakacağım kayma problemi oluyor mu olmuyor mu diye. Kayma problemi dilimleri çizerken kafasına göre herhangi bir seviyede oluyor bu arada, yaklaşık 1-2 parmak kalınlığı kadar kayıyor.Tabla takılarak gidiyorsa, geçmiş baskılardan kalan bazı artıklar kayış, teker, profil gibi yerlere yapışmış olabilir, toplayabilirim diyorsan bence tablayı söküp iyice gözden geçirmen iyi olur. Kayış gerginliği dışında kayışa hareket veren dişlinin de üzerinde 1-2 vida vardır mile sabitlenmede kullanılan, onlar gevşemiş olabilir ya da milde düz yüzey varken dairesel bölgelerde sıkıştırıldığından kayma yapıyor olabilirler.
Üstadım öncelikle ilgin için teşekkür ederim.Bahsettiğin somunlar eksantrik somun ise onlar normal somundan farklı, tek turda çalışırlar ve içlerinde diş olmaz, eksenleri kaçık oldukları için bir noktaya doğru tekerleri profile yaklaştırırken karşı noktaya doğru giderken uzaklaştırırlar, tablanın sallanmasının sebebi odur. Önceki sorun da tekerlerin profile fazla yakın ayarlanmış olması olabilir.
Tabla ayarı kişiden kişiye değişir, herkesin elinin ayarı farklı, videolardaki gibi tek tur kağıt ayarıyla olacağını sanıyorsan yanılıyorsun, her noktada ayar diğer 3 noktadaki ayarı bir miktar bozar, arka arkaya kontrol ettiğinde 4 nokta da ayar gerektirmiyorsa olmuştur.
Evet o benim de aklıma geldi ama alet çantasında uygun bişey bulamayınca tekrar tekrar ayar yaparım artık dedim.Rica ederim.
Makaranın sargısı hep gergin olmalı, çalışma sırasında gevşediyse ya da sen ucunu kullanım sonrası sabitlemiyorsan sağlam sargı da bozulur ve takılmalara sebep olabilir, üretici kaynaklı sargı hatası da bir başka sebep tabii.
Ben Neptune 4 kullanıyorum, tabla ayar kafalarınının bağlı olduğu civataları uzunlarıyla değiştirip ayar kafalarının hemen altından sadece temas edecek şekilde pul ve somunla sabitleyip ufak bir parça sıcak silikon sürdüm. Belki bu tip ya da senin aklına gelen farklı bir çözüm kullanabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.