Asgari ücret ile en uygun iş nedir?

Teşekkürler hocam öneri için artı çalışmadığımız sürece de asgari ücret alır mıyız peki? Ve artı çalıştığımız süreler de genel olarak ne kadar fazla veriyorlar biliyor musunuz?

Hocam ben İzmir/Urla'da okudum tatil beldesi olan yerlere yakındı dolayısıyla arkadaşlarım çok garsonluk yaptı. Çalışmıyorsanız hiçbir yerde para vermezler, günlük para alırsınız sigorta yok, yemek olur, yol da vermiyorlar bildiğim kadarıyla garsonluğun artısı bahşiş, gün olurdu o gün alacağı paradan fazla bahşiş alırlardı gün olurdu hiç bahşiş gelmezdi ama şöyle bir durum var garsonluk çevreniz varsa bulabileceğiniz en hızlı iş yorulma kısmına gelirsek diyelim iş yok oturayım şu masaya dediniz sahibi kıl birisi ise o bile göze batar. Kısaca Türkiye'nin durumundan şöyle bahsedeyim az çok anlayın inşaat mühendisliğinden bu şubat mezun oldum bir teknik ofise gittim iş başvurusu için adam bana yapı denetimde 2000 TL'ye çalışan mühendis var sen benden ne bekliyorsun dedi bende bunun üstüne tanıştığımıza memnun oldum deyip çıktım. Başvurduğum yer bu arada bulunduğum ilde saygın bir teknik ofisti. Şu an oturdum KPSS çalışıyorum umarım basit para kazandıran bir iş bulursunuz. İyi sosyaller.
 
Sevebileceği işi de deneyimlenerek öğrenir. Arkadaşlarını da deneyimleyerek seçer. Şans işidir bunlar hep. Yani değişme ihtimali yüksek olan görüşleri bir kalıba sokmayın. Sadece zor olmaması bir şart olabilir daha adapte olabilmesi için. Onun haricindeki durumlar kişinin deneyimlerine göre şekillenir. Kimse doğuştan komi olmaya doğmuyor.
Sevebileceği işi tabii ki deneyerek öğrenir. Ben sadece en iyi işin ne olabileceğini yazdım. Yoksa katılıyorum dediklerine.
 

Geri
Yukarı