Asgari Ücret neden artmıyor?

Asgari ücret artabilir, bunda bir sorun yok. Üretim ve paranın gerçek değeri yükselmediği sürece, ücreti ikiye katlanması durumunda her şey ikiye katlanır. Yani şu an 1 TL'ye alınan ekmek, yarın 2 TL olarak satışa sunulur. Asıl noktayı kaçırmamak lazım. Zam yapalım kafasında devam edilirse, işler çok daha kötüye gider.
 
Şuan ki hükümet gerçekten halkını, devletini sahiplenmiyor, benimsemiyor, sevmiyor.

Anca Kutsal Kitaplarla meydanlarda dini söylemler söylesinler. Haktan hukuktan ve adaletten bahseden yok.
Medya susmuş durum da, malum medya ekiplerine göre ülkemiz ekonomi de ilk sıralarda(AB'de).

"Aman gazeteci gel bizim köye bizim halları da yaz
Şehirde ojeli parmakları yazma
Bir de bizim köyde nasırlanmış elleri de

Yaz yaz gazeteci yaz,"

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Benim bildiğim devlet bir dine ne bir adım yakın ne bir adım uzak olması , tarafsız olmalı. Ama benim gördüğüm resmen dini kullanıyor. Allah' a kanıtlaması gerek müslümanlığı insanlara kanıtlamaya çalışıyor benim anladığım bu. Birde ülkede üretim , eğitim sisteni,ekonomi düzgün değilken ,piskevit verecez, çay verecez orda çocuklarınızla yatarsınız demeleri yokmu(kırathane). Anladığım kadarıyla insanları tembelliğe yönlenidiryorlar.
Kendinizi geliştirin ve gitmeye bakın. Burda devletin bir memuru avrupada bir ameleden daha kötü şartlarda yaşıyor. Yanlış anlamayın amacım o mesleği küçümsemek değil. Benim babam 50 senedir çalışıyor, kaç sene önce emekli oldu ve hala eve geldiğinde kollarında iş makinalarından kaynaklanan kesikler vs. var. Omuzlarının ağrısından uyuyamıyor adam. Aldığı parayla ise kirayı, faturaları ancak verebiliyoruz. Ben üniversitede okuyorum kendime bir bilgisayar bile alamıyorum. Millet bir asgari ücretiyle 1070li 1080li bilgisayar topluyor, son model telefonlar alıyor. Onu geçtim 2 ay çalışıp araba alıyorlar. Benim babam neden köpek gibi çalışmasına rağmen hayatında bir kere tatile gidemiyor? Kendine bir araba alamıyor? Neden bir evimiz olmuyor? Neden onlar da çocuklarına son model telefonlar, son model bilgisayarlar alamayıp, "Çoçuğuma bir bilgisayar bile alamıyorum" diye kara kara düşünüp, içlerine içlerine ağlıyorlar? Yazık değil mi bizim babalarımıza, analarımıza. Kimse düşünmez bunları zaten neden düşünsünler? Maalesef ülkemizde emeğe değer verilmiyor. Birilerinin ayakkabı kutusundaki paraları biz ömrümüz boyunca kazanamıyoruz. Çok üzülüyorum, çok. En çok da bunların hiçbirine aldırmadan o kör cehaletleriyle herşey mükemmelmiş gibi davrananlara üzülüyorum. Hepsi onların suçu. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum!

Suriyeli olsaydın belki din gardaşım der sanada para saçarlardı. Yaşadığım yer suriyeli kaynıo ben şu sıcakda yürüye yürüye 3-4 KM yol yürüyorum elin suriyelileri motorla ,arabayla yanımdan geçio işte en fazla da bana koyan bu.
 
Zamanında atalarımız tüm dünyaya kan kustururdu, şimdi birtane ermeni tüm Türkiye'ye kan kusturuyor. Kriz kapıda ama insanlar hala uykuda. Medya diktatörün köpeği olmuş durumda, kafamız rahatlasın ülke olaylarından uzaklaşalım diye gazete okuyor olduk, vay halimize vay.
 
Hacı asgari ücret hiçbir vasfı olmayana veriliyor. Yani genç, okumamış, tecrübesi olmayana bu yüzden de o maaşı alan çok sayıds insan yok. Genelde 2000+ alıyorlar.
 
Asgari ücret artsa bile bir şey değişmez.

Adamlar kırk yılın başı bi' zam yaptı, onu da burnumuzdan getirdi. Aldıklarının yanında verdikleri koca bir HİÇ. Millet de hala seviniyor 20 TL zam geldi, 50 TL geldi zam geldi, diye.

Halbuki kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı