Asgari ücretle geçinilir mi?

Peki genç yaşta mesela garsonluğa başlayan biri işten atılır mı 40'lı yaşlara geldiğinde?
O yaşlarda garsonluk yapan nadirdir. Garsonluk geçici bir genç işidir çünkü. Velev ki 40'larına kadar garsonluk yapmış biri olsun. Deneyimli olduğundan performans kaybetmediği sürece işten atılmaz.

Asgari ücretle sizce geçinebilir miyim? Evim var, kira vermeyeceğim ve iş bulabilir miyim asgari ücrete?

İstanbul'da asgari ücretle yaşamak cidden zor Allah yardımcıları olsun benim önerim yaşın gençse 30-35 bin çok rahat girebilirsin kendini geliştirmee odaklı yerlerde çalış paranı birikim yap yarın öbürgün lazım olur onun dışı sağ sola çarçur etme para kolay kazanılmıyor ama kolay harcanabiliniyor.

Sağ sola borcunuz, aile evinde kalıyorsanız, geçinmeyi biliyorsanız her türlü geçinirsiniz. Çok şükür bankalara borcum yok, kirada değilim. Aylık aldığım net 33,500 Asgari ücretinin üstün de alıyorum. Tek telefon faturam ve internet faturalarına gidiyor, onun dışında ay sonunu bile görebiliyorum. Tabii ki kendi ihtiyaçlarım kıyafet olsun elektronik eşya vs olur alabiliyorum ama ülkemizin gidişatı belli olmadığı için biriktirmeye çalışıyorum. Şu an çok şükür birikimim var. İstanbul'da oturuyorum.

Sağ sola borcunuz, aile evinde kalıyorsanız, geçinmeyi biliyorsanız her türlü geçinirsiniz. Çok şükür bankalara borcum yok, kirada değilim. Aylık aldığım net 33,500 asgari ücretinin üstün de alıyorum. Tek telefon faturam ve internet faturalarına gidiyor, onun dışında ay sonunu bile görebiliyorum. Tabii ki kendi ihtiyaçlarım kıyafet olsun elektronik eşya vs olur alabiliyorum ama ülkemizin gidişatı belli olmadığı için biriktirmeye çalışıyorum. Şu an çok şükür birikimim var. İstanbul'da oturuyorum.

Örnek alınacak bir insansın😀

O kadar uzun süre garsonluk yaparsan garson olarak kalmazsın muhtemelen 40'larında çoktan servis müdürü olmuş olursun ama bence yapılacak iş değil haberin olsun.

Niye yapılmazki tamam yorulucağım ama her işte yorulucağım hem ben tembel biri değilim çalışınca zevk alıyorum.

Ha 1 bir memur kira vererek geçiniyor ha asgari maaşlının evi var. Aynı şartlarda yaşıyor. Birisi daha az yoruluyor orası ayrı.
Arkadaşın dediği gibi asgarinin bir tık üstü maaş veren işler bulabilirsiniz. O parayla geçinirsiniz ama zevklerinize yetmez.

Ha 1 bir memur kira vererek geçiniyor ha asgari maaşlının evi var. Aynı şartlarda yaşıyor. Birisi daha az yoruluyor orası ayrı.
Arkadaşın dediği gibi asgarinin bir tık üstü maaş veren işler bulabilirsiniz. O parayla geçinirsiniz ama zevklerinize yetmez.

Bu devirde zevk düşünmüyorum sadece doyiyim izin günlerimde vapura binerim karşıya geçip geri dönerim evde otururum hayattan bir beklentim yok.

Bu devirde zevk düşünmüyorum sadece doyiyim izin günlerimde vapura binerim karşıya geçip geri dönerim evde otururum hayattan bir beklentim yok.
YKS'den iyi bir sıralama yapmışsınız yerininizde olsam okurum ve daha nitelikli işlere girerim asgari ile 1 ay bile geçmez şuan hayattan beklentiniz olmayabilir ama ileride pişman olursunuz bilmiyorum gelecek için planlarınız neler.

YKS'den iyi bir sıralama yapmışsınız yerininizde olsam okurum ve daha nitelikli işlere girerim asgari ile 1 ay bile geçmez şu an hayattan beklentiniz olmayabilir ama ileride pişman olursunuz bilmiyorum gelecek için planlarınız neler.

Gelecek için planlarım evimde sadece televizyon izlemek işe gitmek gelmek yemek yemek üniversite sıralamam 160k nasıl iyi bir sıralama?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı