Asgari ücretle tek yaşanır mı?

• Konuyu başlatan Saox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 649

Saox

Decapat
Daha fazla  
Samsun atakum civarında 9 bin TL bandında ev buldum. Maaş 21k yol yemek parası var. Birikim de yapmak istiyorum. Sizce alınacak risk mi taşınmak (aile evindeyim)?

Aile evinden çıkarsan birikim yapamazsın. Kira, faturalar her zaman kendin yemek hazırlamak zorundasın. Üşenip dışarıdan da söylersin birikim yapmak çok zor.

İmkansız hocam, 9'a bulduğunuz evin temiz olması çok güç elbette masrafları olacak mobilyaya vs. hiç girmiyorum bile, e kaldı ki direk 9 bin ver kalmaya başla diye bir şey de yok deposito sözleşme kısımları var. Hadi her şeyi oturttunuz 21 bin TL nakit maaşınız var 9'u kiraya verdiniz, kaldı 12, 3 bin en düşük faturalar tutsun, kaldı 9 bin mutfak yeme içme 5-6 bin tutsun, kaldı 3 bin, 3 bin TL ile 1 ayın sadece 2 bilemediniz 3 gününü dışarıda kendinize vakit ayırabilecek kadar harcarsınız.

İmkansız hocam, 9'a bulduğunuz evin temiz olması çok güç elbette masrafları olacak mobilyaya vs. hiç girmiyorum bile, e kaldı ki direk 9 bin ver kalmaya başla diye bir şey de yok deposito sözleşme kısımları var. Hadi her şeyi oturttunuz 21 bin TL nakit maaşınız var 9'u kiraya verdiniz, kaldı 12, 3 bin en düşük faturalar tutsun, kaldı 9 bin mutfak yeme içme 5-6 bin tutsun, kaldı 3 bin, 3 bin TL ile 1 ayın sadece 2 bilemediniz 3 gününü dışarıda kendinize vakit ayırabilecek kadar harcarsınız.

Yapacağım en mantıklı şey ne olur peki hocam.

Yapacağım en mantıklı şey ne olur peki hocam.

Alıştığın için fark etmiyor olabilirsin fakat aile evinde ki rahatlığı hiçbir yerde kesinlikle bulamazsın, ailenle aran iyidir kötüdür buralar özel durumlar fakat genel itibarıyla baktığında aile evi inan çok rahat. Ha sen kafaya koyduysan ben tek yaşayacağım diyorsan, önce çalıştığın iş yerinde maaş zammı almaya bak, baktın zam alamıyorsun birikim yap en kötü her ay köşeye 5-10 ne atabilirsen at ve unut o parayı biriksin bir köşede, 1-2 sene sonra köşede bir 300-400 bin TL paran olduğunda çok rahat şekilde eve de çıkarsın evi de dizersin

Asgari ücret 4 küsur olduğunda, 2bin liraya Trabzon'dan ev kiralamıştım, eşyaları ikinci el aldım toplam 10K tutmuştu. 1 yıl kaldım, bayağı para biriktirmiştim, yemekleri kendim yapıyordum, arada sırada dışarıdan söylüyordum. Tavsiyem niyetiniz varsa yapın, içinizde kalmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı