Aşı oldum

Kolum çok çok az ağrıyor. 2. doz aşımı da 1 ay sonra yaptırıp topluma karşı olan sorumluluğumu üzerimden atacağım.

🤣

Aşı ile pandeminin bitecegini sanıyorsunuz galiba? 2 doz aşı olanlara bir 2 doz daha vurdular yeni varyasyonlara karşı işlemiyormuş 2 tane aşı diye. Virüs her geçen gün mutanta ugruyor. Aşı çözüm degil. Aşı hatta çaresiz kalındıgı vakit yapılması gereken bir şey. Günlük 2 milyon kişi ölecek dünyada falan o durumda aşı vurulmaya koşmalıydı herkes. 1.5 sene olacak neredeyse ve sadece ölen kişi sayısı 4 milyon. Grip ile arasında fark yok. Ve bu virüs yeni bir virüs oldugu halde binlerce yıllık gripten farksız ölüm oranı oluyor.

Tek kelime ile yazık.
Bu kadar korku.
Bu kadar tantana.
Bu kadar aşıdan medet umma.
Pandeminin aşıyla bitecegini sanma.
Aşı ile korunacagını sanma...
Tek kelime ile yazık diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size kalmış. Ben daha ilkel olduğu için ve şimdiye kadar yaptıranlarda ciddi etkiler bırakmadığı için tercih ettim. Tabi bu benim kendi düşüncem.
Kimsenin sana zorla aşı yaptırmaya çalıştığı yok oradaki amaç varyantlara karşı daha etkili olduğu yayınlar ve araştırmalarla ortaya çıkan ve genel halka daha iyi bağışıklık sağladığı bilinen aşıyı yapmak. Yoksa kim sana niye zararlı sıvılar enjekte edecek de kolun başın eklemlerin ağrıyacak. Kendi kendinize triplere girmeyin.

Kimsenin sana zorla aşı yaptırmaya çalıştığı yok oradaki amaç varyantlara karşı daha etkili olduğu yayınlar ve araştırmalarla ortaya çıkan ve genel halka daha iyi bağışıklık sağladığı bilinen aşıyı yapmak. Yoksa kim sana niye zararlı sıvılar enjekte edecek de kolun başın eklemlerin ağrıyacak. Kendi kendinize triplere girmeyin.

Sıramı kendim aldım zaten kimse zorla yapmadı ki? 🤣 Bana Sinovac ve BioNTech seçenekleri sunulmuşsa tercih etme özgürlüğüne sahibim diye biliyorum. Sadece ısrarlarına anlam veremedim sonuçta etkilerine ben katlanacağım. Bence siz kötü yorum yaparak insanları yerme triplerine girmeyin.

Size kalmış. Ben daha ilkel olduğu için ve şimdiye kadar yaptıranlarda ciddi etkiler bırakmadığı için tercih ettim. Tabi bu benim kendi düşüncem.
Ben de aynı nedenden dolayı Sinovac'ı tercih etmiştim, aşı olduğunuz için ben teşekkür ederim.
Ek olarak, çipinize bluetooth ile mi yoksa Wi-Fi ile mi bağlanıyorsunuz? Ben Wi-Fi performansı kötü olduğundan bluetooth ile kullanıyorum. (!)

İ
Aşı ile pandeminin bitecegini sanıyorsunuz galiba?
Toplumsal bağışıklık sağlanarak virüs artık zamanla etkisiz hale gelecek.
doz aşı olanlara bir 2 doz daha vurdular yeni varyasyonlara karşı işlemiyormuş 2 tane aşı diye.
Bu sivonac için oldu. Antikor oranı delta ve beta varyantların göre düşüş gösterdi. Bunun sebebi ise yeterli aşılama ve bağışıklık sağlanmaması.
Virüs her geçen gün mutanta ugruyor. Aşı çözüm degil.
Mutant ne? Daha anlamını bilmediğiniz kelimeleri kullanmayın lütfen.
Aşı hatta çaresiz kalındıgı vakit yapılması gereken bir şey. Günlük 2 milyon kişi ölecek dünyada falan o durumda aşı vurulmaya koşmalıydı herkes. 1.5 sene olacak nerdeyse ve sadece ölen kişi sayısı 4 milyon
Ölüm oranı düşük olabilir ama bu yükselmeyeceği anlamına gelmez. Aşı sayesinde önlem alıp daha şiddetli varyantların gelmemesini umuyoruz.
Grip ile arasında fark yok. Ve bu virüs yeni bir virüs oldugu halde binlerce yıllık gripten farksız ölüm oranı oluyor.
Bulaşıcılık oranı kat ve kat daha fazla. Ayrıca olağanüstü hal ilan edildi.
Tek kelime ile YAZIK.
Bu kadar korku
Bu kadar tantana
Bu kadar aşıdan medet umma.
Pandeminin aşıyla bitecegini sanma.
Aşı ile korunacagını sanma...
Bende akıl ve fikir diliyorum.

BioNTech için de 3. doz onayı alınmaya çalışılıyor, 3. doz sadece Sinovac aşısı olanlar için değil.
Daha alınmadı. Hala araştırmalar sürüyor. Yeterli düzeyde klinik araştırma yapılmadı diye biliyorum ama büyük ihtimalle antikor seviyesinin düşmesi ya da varyantlara karşı etkisinin azalması nedeni ile 3. doz aşı yaparlar.

Tipik z kuşagı. Sorgulama yok. İllumunati sisteminin kölesi olacak bu Z kuşagı. Her şeye çok kolay kanıyorlar. Ve özellikle nerede yalan yanlış şey var ve nerede kötü bir şey var onlara inanıyorlar. Z kuşagı dark side kölesi olmuş.

Pandemi süreci şaka gibi. Veriler desen elde dogru düzgün bir veri yok. Elde olan verilere bakıyorsun gripten pek farkı yok. Yeni bir virüs oldugu için bir tık fazla ölüm oranı var ama. Eski salgılanlara kıyasla alakası bile yok. İspanyol gribinden 1 senede 50 milyon kişi öldü koronadan 1.5 senede 4 milyon kişi öldü. Bunlar daha salgın görmemiş yani. Abarttıkça abartıyorlar.

Resmen insanların saglılıgı ile dalga geçiyorlar ve oyuncak gibi oynuyorlar. 2 doz aşı vurulan insanlara yeni varyasyon çıktı gel bir 2 doz daha ol diyorlar. Bir kaç ay sonra sizin vuruldugunuz 4 doz aşının hiç bir işlevi yok derlerse şaşırmam. Buna ragmen aşı vuruldugu için topluma karşı borcunu ödedigin sanan insanlar var ve böyle yazıp konu açmışlar. Yazık gerçekten bu Z kuşagı tam dark side olmuş. Nerde yanlış var onu dogru kabul edip yapıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı