Aşı olmayı düşünüyor musunuz?

Aşı yaptıracak mısınız?

  • Yaptıracağım.

    Oy: 65 32,7%
  • Yaptırmayacağım.

    Oy: 54 27,1%
  • Şu anlık kararsızım.

    Oy: 80 40,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    199
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşı olma konusunda kararsızım ama aşı olanlar için söyleyeceğim şey, rehavete uğramamaları. Aşı oldunuz diye virüs kaptığınızda Allah korusun ölmeyeceksiniz diye bir şey yok.
 
Aşı yaptırmayan insanların fikirlerine neden saygı duymuyorsunuz? Ben bugüne kadar aşı olmaya karşı olan birinin karşıt görüşlü birisine hakaret ettiğini görmedim. Ama durum tam tersi olunca aşı karşıtı olan birey sayısız hakarete maruz kalıyor. Aşı olmamayı seçmek anayasal bir haktır. Kimse hakaret vari bir şekilde aşı olmayan kişileri suçlayamaz. Bugüne kadar aşıları savunmuş birisi olarak, üzerine para verseler dahi covid aşısı olmayı düşünmüyorum. Zorunda mıyım? Değilim. Ha bir şekilde aşı olmaya mecbur bırakacaklar orası apayrı bir konu.
Herhangi bir karşıt görüşe hakaret etmek elbette yanlış, ancak aşı olmak istemeyenlerin bilimsel çalışmaları, insanların bilgi ve tecrübe birikimlerini, ve insanlık yararına uygulamaları türlü komplo teorileriyle, saçma gerekçelerle çürütmeye çalışması biraz komik bir durum. Siz neden aşı olmak istemiyorsunuz mesela?
Kararsızım, ama Alman aşısını düşünebilirim bir nebze, Çin aşısını ise ölecek olsam da yaptırmam.
Mesela bu arkadaş. Alman aşısının türünün ilk örneklerinden olduğunu, Çin aşısının ise yıllardır tıp dünyasında kullanılan inaktif aşı teknolojisi kullanılarak yapıldığını, bu sebeple yan etkilerinin çok daha tahmin edilebilir olacağını biliyor musunuz? Alman'a güvenirim Çin'e güvenmem gibi gerekçeler pek gerçekçi değil.
 
Aşı var ama güvenilir mi onu bilemem.
Diyecek bir şey yok gerçekten. Güvenilir olduğuna kanaat getirmeniz için ne gerekli peki ? Yani veriler ve aşının türü belli.
 
Hayır. Bu Amerika'nın oyunu. Çip yerleştirecekler. Sakın siz de olmayın (!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı