Aşırı Derecede Hırsız Korkusu

eopFnc

Hectopat
Daha fazla  
Her gece benim için sorun oluyor. Gece duyduğum en ufak tıkırtıda kalbim küt küt atıyor. Sabaha karşı uyuyabiliyorum ancak aslında korkum bundan değil de yanlarında bıçak, silah vb. zarar verebilecek maddeler taşıdıklarını duymam ya bize zarar verirse ? Arkadaşlar bana yardım edin lütfen bende geceleri rahatça uyumak istiyorum ama olmuyor. Tek isteğim gece kafamı yastığa rahat rahat koymak ve deliksiz uyku çekmek.

İnanın ki benim eski durumum :D Bunun için ben pek birşey yapmadım sadece içimden; ''kedidir o kedi'' derdim, kendimi teselli ederdim, kendime gülüp; ''Olum bunlardan mı korkcan la bebek misin?'' diye sorardım kendime :D Öyle bir anda geçti, ses duysam da artık kafama takmadan rahatça uykuya dalıyorum :)

Kaçıncı katta oturuyorsunuz ? Camlarınıza ters menteşe taktırarak camların açılmasını engelleyebilirsiniz. Buda içinizi biraz rahatlatır diye düşünüyorum. İnançlı bir insansanız cevşen takabilirsiniz.

İnanın ki benim eski durumum :D Bunun için ben pek birşey yapmadım sadece içimden; ''kedidir o kedi'' derdim, kendimi teselli ederdim, kendime gülüp; ''Olum bunlardan mı korkcan la bebek misin?'' diye sorardım kendime :D Öyle bir anda geçti, ses duysam da artık kafama takmadan rahatça uykuya dalıyorum :)
Hocam inanın bende sizin kendimi bu şekilde teselli etmeyi çok çok kez denedim ancak olmuyor hala korkuyorum .

Eskiden bende de olurdu bu durum. Benim çözümüm șu:
Boșver. Bișey olmaz de ve uyu. Uyumaya çalıș en azından. Mümkün olduğunca o sese kulak vermemeye çalıș. Hayaller kur. Mesela arabalara merakın var diyelim, bir BMW M3 sürdüğünü falan hayal et. O sese aldırıș etmemeye çalıș. Bir süre sonra geçecek. Bende böyle oldu. :)

Eskiden bende de olurdu bu durum. Benim çözümüm șu:
Boșver. Bișey olmaz de ve uyu. Uyumaya çalıș en azından. Mümkün olduğunca o sese kulak vermemeye çalıș. Hayaller kur. Mesela arabalara merakın var diyelim, bir BMW M3 sürdüğünü falan hayal et. O sese aldırıș etmemeye çalıș. Bir süre sonra geçecek. Bende böyle oldu. :)
Hocam bunu deneyeceğim zaten hayalperest insanım kolayca hayal kurabilirim :) .

Veya alışma amaçlı güvendiğiniz birinin (yanında kendini güvende hissettiğin anne, baba vs.) yanında geçici olarak yatabilirsin. Belli bir süre sonra alışıp tek başına da rahatlıkla uyursun belki de.
Önceden annemin yanında uyurdum çok korktuğum zaman ama büyüdükçe bir değişik geliyor insana annesinin veya babasının yanında uyumak :D .

@eopFnc Denemenizde fayda var. Hele ki benim en çok duyduğum ses terliğin halıya sürtme sesiydi. Sanki biri ayağında terlikle halının üzerinde yürüyormuș gibi ses duyardım. :) Hala duyuyorum, ama onlar beynimin oyunu. :)
Hocam benimde en çok duyduğum ses o zaten bir tek o sesten korkuyorum o sesi duyduğum anda kalbim küt küt atıyor aslında bir şey olduğu yok ama o anda çok bunu düşünemeyip çok korkuyorum .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı