Aşırı ısınan i5 4670k işlemci

Keegan123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim eski anakartım MSI Z97 gaming 5'ti. O anakartın BIOS'unda otomatik OC vardı ve 4 GHz'lerde 65-70 arası kullanıyordum işlemciyi. Anakart bozuldu yerine Gigabyte G1 sniper Z97 aldım. Gigabyte'ın da kendi OC . programı var. Ordan 4.2 GHz'ye çıkarıyorum işlemciyi 100 dereceleri buluyor. Termal macun tazelendi, tozu toprağı yok, her şey okey ama 4.2 GHz'de 100 dereceyi görmesi normal değil. Eksik bir şey mi var yardımcı olursanız sevinirim. Şuan 3.8 GHz'ye çektim cs go'ya girince 70 derecelerde geziyor bu GHz için bile bu ısı değeri fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciyi kullandım 3 4 sene, 60 dereceyi geçmiyordu oyunlarda. Tabi bu değer OC'siz.
4.4GHz kullandım 1 ay boyunca, 75 dereceye geliyordu. Seidon 120V kullanıyorum. 100 derece kesinlikle normal değil. Bilgisayar kendini kapatması gerekiyor. Değerleri hangi programla gözlemledin acaba?

OC yapmanıza sebep ney bu arada? GTX 1070 felan mı aldınız?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı