Aşırı ısınma yüzünden sistem yeniden başlıyor

Papiko

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar. Sistemimde hiçbir şey yoktu ta ki 2 gün öncesine kadar. Bir anda cumartesi akşamı açmaya çalıştığımda 1 saniyeliğine açılıp kapanıyor ve bunu sonsuza dek tekrarlıyordu. Neyse biraz uğraştıktan sonra umudu kesmiştim ki aradan yanılmıyorsam 1 saat geçtikten sonra tekrar açmaya çalıştığımda normal bir şekilde çalıştı. Pazar ve pazartesi günleri sorunsuz açılıyor. Herhangi bir problem yaratmıyordu. Fakat bugün bir oyuna girdiğimde sistemden aşırı ses yükselmesi dikkatimi çekti ve Afterburner’la durumu kontrol edeyim dedim ve ne göreyim CPU 99 derecede sabitti. Bu durumdan dolayı hemen kasanın içini açtım ve baktım kule tipi soğutucumun ışıkları kapalı ve fanları dönmüyordu. Ben de bunu belki düzeltebilirim diye birkaç kere yeniden başlatmayı tam denerken bu sefer de sistem yine cumartesi günki gibi oldu. Ama bu sefer beklesem de düzelmedi. Devamlı açtığımda saniyelik restartlar atıyor ve durmuyor. Arkadan PSU kulakçığından gücü keserek durdurabiliyorum, sorum sizlere malum. Sistemde ne oluyor problem nedir?

Sistemim;

RX 570+ GPU.
Xeon X3440 CPU.
Gigabyte P55 OC destekli anakart.
12 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kule tipi soğutucu çalışmıyor o yüzden bilgisayar çok ısınıp kapanıyor.
Inkedtumblr_aa287bca143a4333aa8342bf72d333d9_c0cb8cfb_1280_LI.jpg

Kule tipi soğutucu çalışmıyor o yüzden bilgisayar çok ısınıp kapanıyor.
Hayır arkadaşlar benim başlığım bu değildi aslında soğutucu Cumartesi çalışıyordu ve yine böyle resetliyordu admin başlığı değiştirmiş başlığım saniyelik restarttı. Dediğim gibi Cumartesi soğutucu çalışırken de bu problem vardı ben de

İnanın pini nerede onu bile bilmiyorum soğutucu sorun değil aslında garantisi olduğu için onu zaten değiştireceğim ama benim sistemim neden durmadan kendini resetliyor asıl problemim burada

Resetlemesinin sebebi fanın çalışmaması. Pin işlemciye yakın olur. Fandan çıkan kabloyu takip edin. Bulup başka bir pine takın.

Belki bir kablo anakarta değiyor olabilir. Dolayısı ile kısa devre yapıyor olabilir. Eğer bilginiz var ise uzay montaj yapıp deneyin. Ama ben hala soğutucudan dolayı sorun olduğunu düşünüyorum. Fanları dönüyor olabilir ama 99 derece normal değil :)
Edit: Bu arada OC yaptınız mı? Eğer yaptıysanız BIOS pilini çıkarıp geri takın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı