Aşırı ısınma yüzünden sistem yeniden başlıyor

Papiko

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar. Sistemimde hiçbir şey yoktu ta ki 2 gün öncesine kadar. Bir anda cumartesi akşamı açmaya çalıştığımda 1 saniyeliğine açılıp kapanıyor ve bunu sonsuza dek tekrarlıyordu. Neyse biraz uğraştıktan sonra umudu kesmiştim ki aradan yanılmıyorsam 1 saat geçtikten sonra tekrar açmaya çalıştığımda normal bir şekilde çalıştı. Pazar ve pazartesi günleri sorunsuz açılıyor. Herhangi bir problem yaratmıyordu. Fakat bugün bir oyuna girdiğimde sistemden aşırı ses yükselmesi dikkatimi çekti ve Afterburner’la durumu kontrol edeyim dedim ve ne göreyim CPU 99 derecede sabitti. Bu durumdan dolayı hemen kasanın içini açtım ve baktım kule tipi soğutucumun ışıkları kapalı ve fanları dönmüyordu. Ben de bunu belki düzeltebilirim diye birkaç kere yeniden başlatmayı tam denerken bu sefer de sistem yine cumartesi günki gibi oldu. Ama bu sefer beklesem de düzelmedi. Devamlı açtığımda saniyelik restartlar atıyor ve durmuyor. Arkadan PSU kulakçığından gücü keserek durdurabiliyorum, sorum sizlere malum. Sistemde ne oluyor problem nedir?

Sistemim;

RX 570+ GPU.
Xeon X3440 CPU.
Gigabyte P55 OC destekli anakart.
12 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde işlemcinin stok soğutucusu varsa onu takıp denesen belki problem soğutucu ve pinlerindendir.
Var aslında eski stok soğutucu bu kule tipi soğutucu Snowman’in nasıl sökebileceğimi bilmiyorum yanlarındaki metallere baskı uyguladığımda anakarta zarar verir mi onu bilmeden çıkarmak istemedim açıkcası
Belki bir kablo anakarta değiyor olabilir. Dolayısı ile kısa devre yapıyor olabilir. Eğer bilginiz var ise uzay montaj yapıp deneyin. Ama ben hala soğutucudan dolayı sorun olduğunu düşünüyorum. Fanları dönüyor olabilir ama 99 derece normal değil :)
Edit: Bu arada OC yaptınız mı? Eğer yaptıysanız BIOS pilini çıkarıp geri takın.
Hocam siz beni anlamadınız şöyle anlatayım Cumartesi günü fanlar çalışıyordu ve derece oyunlarda max 52’yi gösteriyordu ama yine resetliyordu kendini ayrıca sistem açılmadan 99 derece olması zaten imkansız saniyede mi 99 dereceye çıkıyor bu işlemci ama şu anakarta kablo muhabbeti olabilir anakarta evet kablolar değiyor
Resetlemesinin sebebi fanın çalışmaması. Pin işlemciye yakın olur. Fandan çıkan kabloyu takip edin. Bulup başka bir pine takın.
Bu arada başka pine takın dediğiniz soğutucunun güç kablosunu mu? Öyleyse nereye takabilirim başka onu da deneyeyim
Var aslında eski stok soğutucu bu kule tipi soğutucu Snowman’in nasıl sökebileceğimi bilmiyorum yanlarındaki metallere baskı uyguladığımda anakarta zarar verir mi onu bilmeden çıkarmak istemedim açıkcası

Hocam siz beni anlamadınız şöyle anlatayım Cumartesi günü fanlar çalışıyordu ve derece oyunlarda max 52’yi gösteriyordu ama yine resetliyordu kendini ayrıca sistem açılmadan 99 derece olması zaten imkansız saniyede mi 99 dereceye çıkıyor bu işlemci ama şu anakarta kablo muhabbeti olabilir anakarta evet kablolar değiyor

Bu arada başka pine takın dediğiniz soğutucunun güç kablosunu mu? Öyleyse nereye takabilirim başka onu da deneyeyim

Enteresan bir şey oldu bu arada CPU FAN’da takılı olan soğutucu kablosunu SYS FAN 2 pinine taktığımda CPU Fanı çalışmaya başladı fakat reset atması devam ediyor arkadaşlar...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı