Asker olabilir miyim?

thelavuk

Hectopat
Arkadaşlar benim halam ve eniştem fetöden içeri alındı eniştem darbeden 1 gün ya da 2 gün sonra alınmıştı hala içerde. Halam bir ara alındı 2 3 sene önce, sonra geri çıktı. İnternette herkes farklı farklı şeyler söylüyor asker olmak için kaçıncı derece akrabaya bakıldığı hakkında. Girmeye çalışıp halası veya başka bir akrabası yüzünden alınmayan veya olmasına rağmen alınan varsa aydınlatabilir mi teşekkürler.

Arkadaşlar benim halam ve eniştem fetöden içeri alındı eniştem darbeden 1 gün ya da 2 gün sonra alınmıştı hala içerde. Halam bir ara alındı 2 3 sene önce, sonra geri çıktı. İnternette herkes farklı farklı şeyler söylüyor asker olmak için kaçıncı derece akrabaya bakıldığı hakkında. Girmeye çalışıp halası veya başka bir akrabası yüzünden alınmayan veya olmasına rağmen alınan varsa aydınlatabilir mi teşekkürler.
MSÜ için şansınız yok. Normal askerlik ise yaparsınız ama sonrası gelmez. Unutmayın sizin gibi milyonlarca genç var orduya girmek isteyen. En başta elenecek kişi siz olacaksınız diye düşünüyorum.

Ben MSÜ için süreci anlatayım, Herkes gibi sıcağın altında eşşek gibi koşturacaksınız, şınav çekeceksiniz, korku altında bekleyeceksiniz. Buralarda zaten çoğu kişi kafadan eleniyor. Elenmeyip devam ederseniz Motor-nöron gibi bir test var, onda elenirsiniz. Yok eğer onu da geçtiyseniz mülakatta sadece bu mensuba ait soruya tabi tutulacaksınız? 3-5 şey soracaklar. Sevgiliniz olsa bile yok deyin elerler. Mülakattaki adam sizi uğurlayacak ve eleneceksiniz. Her türlü eleniyorsunuz yani.

Ben MSÜ için süreci anlatayım, herkes gibi sıcağın altında eşek gibi koşturacaksınız, şınav çekeceksiniz, korku altında bekleyeceksiniz. Buralarda zaten çoğu kişi kafadan eleniyor. Elenmeyip devam ederseniz motor-nöron gibi bir test var, onda elenirsiniz. Yok eğer onu da geçtiyseniz mülakatta sadece bu mensuba ait soruya tabii tutulacaksınız? 3-5 şey soracaklar. Sevgiliniz olsa bile yok deyin elerler. Mülakattaki adam sizi uğurlayacak ve eleneceksiniz. Her türlü eleniyorsunuz yani.

Fiziksel sınavı geçerim diye düşünüyorum ama işte haladan elendik gibi.

Abim bir ara terör şubeye gitmiş doğru mu yazdım bilmiyorum. Sormuş polise o asker olabilir 1.derece değil hala demiş.
Ben gene şansımı denerim de çok umudum kalmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı