Asker vs e-sporcu olmak

E-Spor işinden para kaldırabilirsin ama askerlik daha uzun süreli ve halkın gözünde mertebesi yüksek bir meslek. Ben askerlik seçerdim.
 
Arkadaşım bilmiyorsan yorum yapma. Neden pişman olacakmış? MSÜ'nde okursa emin ol pişman olmaz. Gerçekten istiyorsa kesinlikle pişman olmaz.

Askerden yeni gelmiş biri olarak söylüyorum diyorum bilmiyorsan yorum yapma diyorsun askerde birçok sözleşmeli er ve komutan tanıdım hiçbiri de yaptığı işten memnun değildi nedense? İnsanlar parası için mecburiyetten yapıyor.
 
Askerden yeni gelmiş biri olarak söylüyorum diyorum bilmiyorsan yorum yapma diyorsun askerde birçok sözleşmeli er ve komutan tanıdım hiçbiri de yaptığı işten memnun değildi nedense? İnsanlar parası için mecburiyetten yapıyor.
Arkadaşım okursa subay/astsubay olacak diyorum, sözleşmeli er olmayacak. Tanıdığınız komutanlar subay mıydı? Parası için olacak subay/astsubayın mülakatlardan geçebileceğini pek düşünmüyorum. Hadi geçti diyelim, eğitimler sırasında pes edip gidecektir.
 
Hangi mahallede otuyorsun? Ben de merkez.



Askerlik hakkında zerre bilgin yok, o yüzden tavsiye vermemelisin.
Lütfen sizin olmayan konularla ilgili teftişe çıkıp ona buna sallamayın, sizi ilgilendirmez kimsenin tavsiyesi. Ben altında sizi etiketlemedim, sizle ilgili olmayan bir işe karışmayın. Maydanoz olmayın derler, aynen öyle. Geçmiş millete laf atıyor paşam, seni ilgilendirmeyen konuya girme.
 
Bazen insanın içinden her şeyi olmak gelir. Fakat 79 yıl bile sürmeyecek olan hayatımızda, sadece bir kaç tane şey yapabiliriz. Bunu canımızın en çok istediğinden devam edersek çok daha iyi olur.
 
Şak diye asker olunuyor mu? Olsan bile iyi bir maaş almak için 10 sene falan çalışman gerek. Babam 35 senede albay olmuştu. Yüksek rütbelerde güzel para var fakat para için yapılacak iş değil askerlik. Hazır gelmişken söyleyeyim RP oyunlarındaki askerciliğe hiç benzemiyor gerçek asker olmak.

Geçen kantindeki bir asker 1 tane tost çalmış komutan bağıra bağıra azalıyordu :D
 
Son düzenleme:
İki işi birden yapın:

l.png
 
E-sporculuk kısa vadeli, birikim yapmaya yönelik bir iş. Ciddi anlamda tutunabilirsen 5-6 yıl içerisinde iyi bir birikim yapıp, hayatına devam edebilirsin. Fakat birikimini iyi değerlendirmezsen ciddi anlamda sıkıntı yaşayabilirsin. Öbür tarafta ise hata yapmadığın sürece ömürlük bir meslek var, emekliliğin var. Ama hep belirli bir maaş çerçevesinde tabii ki. Ciddi anlamda zor bir meslek. Biz burda sana şunu seç bunu seç diyemeyiz, iyi düşün sen kararını ver.
 

Geri
Yukarı