Askerden nasıl çürük alınabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam.

Eğer rahatsızlığının olduğunu düşünüyorsan hastaneden heyet raporu alıp askeriyeden çürük raporu alabilirsin.

Rahatsız değilsen eğer kimse sana çürük raporu vermez

Vicdani ret diye bir opsiyon sunmazlarsa (var ama yok) böyle olur. Cürük raporu en cok escinsellik ve sismanliktan veriliyor diye biliyorum bu arada. Yanlisim varsa düzeltin :)

Tümer hastalığın falan varsa da veriyorlar. Yada hastaysan da veriyorlar. Askerde hastalığın daha çok ilerleyebilir diye. Biraz da doktorlara bağlı.
Askerde nasıl çürük alabilirim? 178 boyunda 64 kiloyum, konuşma bozuklugum var. 30 saniye hoplayıp zıpladığımda göğüs kafesimde bir agrı oluşup yere yatıyorum, daha önce 4 abim gitti ben de gitmeyim demiyorum ama bi ailede 1 kişi gitmiyorken bizim ailede 4 kişi gitti. Benim de gitmemi istemeleri üstelik hasta halimle adil mi? Sadece soruyorum koskoca TSK ne yapacak benim gibi 178 boyunda 64 kilo zayıf bir insanı? Elime silah verseler ağlarım bir de duygusalım.

Heyete giriyorsun eğer hastalığın varsa. Orada seni inceliyorlar. Eğer doktorun git bir şey olmaz derse gidiyorsun.

Ben gitmek istemiyorum diyerek olmuyor bu işler.

2 kişi kendini vurdu diye koca devlet sistemi değiştirecek değil. Kişi gerçekten hasta ise göndermezler. Sana göre giden kendini vurup geliyor. Senin korktuğun askerlikte şehit olup da çocuklarını yetim eşini dul bırakan şehitlerimiz var. Onlar nelerini veriyor siz askere gönderdiler diye kendinizi vuruyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kilon askerliğe elverişli.
Konuşma bozukluğun ne derecede bilemem ama nöroloji ve psikiyatri hekimleri karar verir gidip gidemeyeceğine bu durumda.

Koca devlet dediğiniz, 2 kişi kendini vurdu dediğiniz azınlık bütünüdür, senden benden meydana geliyor. Ayrıca devlet sistemi, çocuklarını yetim birakiyor dediğiniz şehitlerden daha fazlasi olmasin diye degistirmeli. Çünkü ah vah yaparak, bu gibi konularda örnek olarak kullanıp daha fazlasını gitmeye teşvik ederek sonunun gelmesi saglanamayacak.

Gercekten hasta olsan gondermezler demişsiniz, hayır gönderirler, çünkü ne yasadigin, ne yasamadigin ne çektiğin hatta ölümün umurlarinda degil.

Adamlık birilerinin size giydirdigi, verebildiği bir sıfat değildir dolayısı ile alabileceği de bir şey değildir.

Bugün burada askere gitmekten endişe duyan birine yüklenirken bol keseden savururken, aynı kişi yakın tarihte şehit olduğunda umurunuzda olmayıp hayatınıza devam ediyor olacaksınız. Belki canından endişe ediyor diye eleştiren siz, eleştirildiği için askere giden o olacak. TV de haberini görünce ah ah vah vah diyen siz, canından olan yine o olacak.

Ergenlikten yeni çıkmış çocukları ellerine silah verip ölüme göndermek hiçbir şeyin çözümü değil. Ayrica, bahsettiğinizin aksine kimse gidip orada canını vermiyor, oraya gönderilerek canları alınıyor.
Profesyonel askerliğe geçilerek hem deneyimli hem istekli hem de bu konuda ciddi eğitim almış bireyler ile hem insanların canına, geleceğine kast edilmemiş olur, hem de bir çok açıdan avantajlı hale geçilir.

Senin yerine ben utandım. Bunları nasıl yazdın anlamıyorum. Ben de askere gidene kadar elime silah almadım. Çok duygusalım demişsin. Ben de çok duygulasalım ama silahı görünce gözlerim dolmuyor. Senin ki duygusallık değil korkaklık. Askerlik şubesine git orada komutan olur bu yazdıklarının aynını komutana söyle zaten senin gibi birini ordu da görmek istemez.

Eskiden yani Hz.İsa'dan önce günümüze kadar şöyle deniliyordu "Her Türk asker doğar" o laf şimdi "Her fakir asker doğar" oldu. Halk da bunu onayladı. Kim neyi tartışıyor?
Konuyu açanın sorusuna gelirsek. Anlattığın hatta daha fazlası olan biri bizim birlikte askerlik yapıyordu. Seni de ordu donatım yani geri hizmete verirler. Sana orada cephane taşıtamayacaklarına göre ya yeteneğine/tahsiline göre yazıcı falan olursun. Ha askerde de böyle davranırsan seni tuvaletçi yaparlar ve boş silahla en olmadık yerde sana nöbet tuttururlar. Gelen geçen bakıp güler.

Senin derdin askerlik falan degil devlete olan kinin gözünü kör etmiş. Ayrıca çakal sürüsü dediğin bu memleketin oylarıyla iktidara gelmiş bir yöneticilerdir. Biraz saygılı edepli ol.

• Beğen
İfadeler: A10
Ayrıca daha önceki mesajlarımda belirttim herhangi bir iktidar olması önemli değil, tepede kim olursa olsun çakal sürüsü olup çıktıkları ve ilk öncelikleri kendilerini ihya etmek olduğu için hiçbirini diğerinden ayırmıyorum.

Önünüzde ceket iliklemeleri gerekirken, size ceket iliklettirebildikleri sürece, ısrarla onların sizden daha önemli daha fazla saygıyı hak etiğini düşünmeye devam ettikçe daha çok çekecek bu ülke.
Edep dediğiniz şey sizin oradan nasıl görünüyor bilmiyorum ama, insanlara hadlerinin nerede başlayıp nerede bitiyor olduğunu söylüyor olmaktır edepsizlik. Bu ülkede yaşıyor gözlemliyor, deneyimliyorum, oldukları şey yüzünden utanmayan insanlara ne olduklarını söylediğim için niye edepsiz ben oluyorum ya da bunun kararını siz nasıl verebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı