Askere telefon götürmek yasak mı?

Hayır, yanlışınız var. Akıllı telefonlar serbest değil. Onlar her zaman yasak. Benim dayımın oğlu askere daha yeni gitti. 2 ay oldu askerden geleli. Akıllı telefon götürmenin yasak olduğunu söylüyor.
ilk girişte arıyorlar ve xrayden geçiriyorlar . o zaman akıllı bulurlarsa alırlar ama ilk görüşte ailen getirirse sorun olmaz .
 
Acemi birliğine giderken, android sokmayın, tuşlu telefon soksanız yeter size, usta birliğinde devrem android telefonu albaya yakalattı, bizle ilgilenen komutan aldı telefonu 3-4 ay vermedi, tabi 2.yedek android telefon mevcuttu devrede sıkıntı olmadı. Bizde'de vardı android, kendi komutanlarımız görse laf yerdik sadece. Serbestti, ama yakalattırmamak şartıyla. Rusya-ukranya savaşı çıktığında, telefonları toplattırdılar, tabur komutanıda bizim komutanımız, komutan izin alıp, telefonları 1 hafta sonra geri dağıttırdılar. Biz kargoyla göndermiştik, korona nedeniyle çarşı yasaktı o zaman.
 
Benim duyduğma göre akıllı yasak fakat görevi doğuda (Hakkari gibi gerilimin yüksek olduğu yerlerde) olanlara müsade veriliyormuş stres gidermesi maksadıylan. Gerçi ne kadar doğru bilemem. Yine de gizli saklı sokanlar da gırla dolu.
 

Geri
Yukarı