Askerliğe alınmamanın dezavantajı nedir?

Fatihkerem0023

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Şu anda yüksek lisansa hazırlanıyorum ve askerliğim 2026 yılına ertelenmiş durumda, 26 yaşındayım, 179 boy 140 kiloyla direkt muaf olabilir miyim? Ayrıca iki gözümde toplamda 2.5 numara astigmat ve 7 numara miyopum var. Şu an yüksek lisansa hazırlanıyorum ve kesin muaf olamayacaksam tecili bozdurduğumda askere alınma ihtimalinden endişeleniyorum.

Bilmediğim için soruyorum sadece normalde insanlar askere gitmemek için para veriyor alınmasanız ne gibi bir dezavantajı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Göz ile ilgili değil ancak kilonuz ile ilgili olarak

D) 1. Ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg veya daha fazla olanlar.

AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır. (Tabloda boyunuza göre ideal kilonuz 76)

Yani subay ve astsubay olunacaksa bir yıl sonra tekrar muayene edilirsiniz. Yoksa doğrudan "Askerliğe elverişsizdir" sayılabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ek bir sorun yaşayan duymadım sivil hayatta. Yine de kendinizin araştırmanızı öneririm.

Ben muaf olduktan sonra markette işe girdim. Artı olarak engelli raporumda vardı ona rağmen hiç sorun olmadı. 182 boy 140 kg idim son kontrolde. İlk 2 kontrolde 150 kg civarındaydı. Yani son kontrolde 15 kg vermiş olarak gittim ona rağmen muaf yaptılar.
Ama işte tekte muaf almak baya zor şans gerekiyor. Ben 3. Kontrolde aldım muafı. Benim süreç ilk başvurudan itibaren tam 2 yılı doldurarak bitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı