Askerlik tecili bozulmalı mı?

pepsiseverim

Picopat
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce üniversiteden mezun oldum ve tecilimin bitmesine 2 yıl var. Şu an boyum 178 kilom 126 araştırdığımda bu kilo askerliğe elverişsiz diyor ben de tecili hemen bozup muayene olmak istedim çünkü bildiğim kadarıyla çürük raporu için ilk muayeneden sonraki 2 yılda, yılda bir kere olmak üzere çağırıyorlar. Tecilimi şu an bozsam üstüne de 2 yıl kontrole gitsem 2027 gibi bitiyor bu süreç ama tecili bozmazsam 2 yıl tecil süresi 2 3 yıl da muayene derken 4 5 yılı buluyor tüm işlemler. Sizce çürük raporu almak için tecili şu an bozmalı mıyım? Çürük raporu alamam ve askere çağrılırım diyor çok endişeliyim çünkü 2026 KPSS'ye hazırlanmam lazım eğer çağrılırsam bayağı kötü olur o yüzden çok kararsızım. Bilgisi olanlar benimle paylaşırsa çok sevinirim.

İlk muayene 1 yıl erteleme. 2. Muayene 2 yıl erteleme. 3. Muayenede bu kilolarda devam edersen %100 muafiyet alırsın. İlk muayenede muafiyet vermeleri biraz zor ama imkansız da değil.

İlk muayene 1 yıl erteleme. 2. Muayene 2 yıl erteleme. 3. Muayenede bu kilolarda devam edersen %100 muafiyet alırsın. İlk muayenede muafiyet vermeleri biraz zor ama imkansız da değil.
2. Muayenede 1 yıl erteleme veriliyor yanlış yazmışım

İlk muayene 1 yıl erteleme. 2. muayene 2 yıl erteleme. 3. muayenede bu kilolarda devam edersen %100 muafiyet alırsın. İlk muayenede muafiyet vermeleri biraz zor ama imkansız da değil.

2. muayenede 1 yıl erteleme veriliyor yanlış yazmışım.

Hocam o zaman tecili hemen bozup bu işi bir an önce yapmak mantıklı mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı