Aslında Türkiye'de ekonomik kriz yok mu?

Bir araba fiyatı neden 200-300 bin arası bu tartışılmıyorda herkeste araba var diye tartışılıyor. Ha ayrıca o arabaları almak için hayatlarını krediye baglıyorlar borca girıyorlar.
 
Öncelikle bana hükümet taraflısı falan demeyin, dibine kadar muhalif bir kişiliğim var ve hükümetten ve onun siyasi görüşünden zerre kadar haz etmem. ama yine de inanmıyorsanız siz bilirsiniz tabii...

Geçen gün kardeşimi okul çıkışında motorum ile almaya gittim, okulda tören vardı dışarıda yarım saat kadar bekledim, trafiği yoğun olan, ışıklar vs. olan yerde bekledim, köşede işte. Trafikte bir sürü araba var, resmen bolluk var gibi. Belki binlerce araç geçti yanımdan, karşıdan falan. Okullar bölgesi, çocuklarını okuldan almaya gelenler, yoldan bağımsız geçenler ve tabii bir de kolej de var zaten oraya gelenler lüks araçlar idi. Tamam elbette eski arabalar da var ama yüzde 80 oranında 2015 model ve üstü araçlar idi. İlçemiz yaklaşık 400 bin kişilik, abartısız söylüyorum her iki kişiden birinde, yani belki 200 bine yakın araç vardır. Ki şehir ufak zaten her yerden, şehir içinde bile meşhur küçük İstanbul gibi trafikler oluşuyor.

Bu araçlar gökten inmedi ya, bir zamanlar hepsi sıfırdı, bayilerden alındı, kişilerden alındı. Tamam şimdi sıfır araç fiyatları, ikinci el uçtu, benzin vs. ateş pahası haklısınız ama ne bileyim benim ilçemde bile bu kadar tonla çeşit çeşit araç varsa ve aktif ise büyük şehirlerde neler vardır neler...

Bu konuyu münakaşa için açtım, lütfen hakaret veya başka bir yerlere çekmeyin, sadece bir tespit, bir gözlem olarak düşünün.

> Edit: Başlığı böyle koymadım, moderatör değiştirmiş, bilginize.

Hocam arabaların ekonomik krizle ne alakası var Allah aşkına.
Venezuelada da araba var.
 
Arkadaşlar param varsa istediğim gibi harcarım. Benim param yok diye ülke fakir, param var diye de ülke zengin olmuyor.

Çok çok açık bir şekilde ekonomimiz kötüdür. Aksini iddia edenler "araba almak" gibi argümanlar dışında istatiksel verilere dayanarak bir argüman sunarsa memnun olurum.
 
Eki Görüntüle 1172072
1 Eylül'de yayımlanmış bir haber. 22 günde 4 Trilyon ekonomimi kazandık? :D
Bu rakamlar 2. Çeyrek rakamları yıllık ise 5 Trilyon TL civarında

IMG_20210923_210125.png
IMG_20210923_210334.jpg
 

Geri
Yukarı