Aslında Türkiye'de ekonomik kriz yok mu?

Arkadaşlar bence Hulk gerçek. Bunu münakaşa için yazdım, lütfen hakaret etmeyin veya başka bir yerlere çekmeyin, sadece bir tespit, bir gözlem olarak düşünün.
 
İnsanlar borçla harçla araba alıyor. Bir kısmı gösteriş için. Kalan kısmı da saçma sapan arabaların fiyatı her gün daha da saçma sapan arttığı için. Milletin akülü araba gibi gördüğü arabalar bir günde 10.000 TL zam alıyor bu ülkede. O yüzden insanlar bu kadar araba alıyor. Kullanıyor üstüne de para kalıyor satınca. Bu da iyi bir ekonomi manasına gelmiyor her şeyin saçma sapan zamlandığı ve paramızın teneke arabalar karşısında bile değer kaybettiği anlamına geliyor.
 
Ekonomik durum algıyla, intibayla belirlenmez. Uluslararası standartlara/kriterlere göre belirlenmiş ölçütlere göre kıyaslanır, değerlendirilir. Aynı şekilde ölçülmüş diğer ülkeler ile kıyaslanırsın.
Ona bakarsan ben çocukken cep telefonu yoktu. Şu an cep telefonu var. Ülkeyi yönetenler başınıza yapsa millette cep telefonu olacağına göre ekonomi eskiye göre hep iyi diyebiliriz.
Özellikle 1990 ve sonrasında tarım ve gıdada kimyasal, genetik vs. yöntemlerle 1 birim ham maddeden 10 birim gıda üretilebiliyor. Bu sebeple eskiden maddi gelirin azaldıkça gıda erişimin azalırken artık maddi gelirin azaldıkça gıda erişimin değil tükettiğin gıda kaliten azalıyor. Son yıllardaki gıdada Avrupa'nın kabul etmediği şeyleri bizim kabul etmemiz ondandır. Aslında aç ama yediği pis gıdalardan obez insan sayısı artıyor. Yediğin ekmekten, çikolata, gofret, içtiğin çay, yemekte kullandığın yağlar, sütler...
Gerçekte itin önüne konmayacak kadar sağlıksız şeyleri önümüze koyuyorlar. 70'lerin gıda krizini (tüm dünya gıda, petrol, tüp vs krizi yaşadı 70'lerde bizimkiler mağdur edebiyatını seçerken akıllı milletler gerekeni yaptı gerçekten) yaşayanlar şimdi marketlerdeki rengarenk rafları görünce işler iyi zannediyor.
Kapitalizm, sağ demogoji ve din sömürüsünün en kötü (teknik açıdan iyi uygulanıyor) örneği ülkemizdeki durum.
O piyasada gördüğünüz arabaların devamı olmayacak. Tüm dünyaya ucuz dolar dağıtılırken Çin sanayisini katma değerli yaptı. Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo gibi firmaları güçlendirdi. Güney Kore LG ve Samsung'u güçlendirdi. Taiwan Asus, Foxconn, A4 Tech, Adata, AOC, AU Optronics (panel üreticisi), BenQ, Cooler Master, FSP, G.Skill, Gigabyte, MSI, Palit, Sea Sonic, TSMC gibi devleri büyüttü.
Biz ise bu paraları betona gömdük. Beton vasıtasıyla bu para büyük inşaat firmaları, alt taşeronlar, yerel inşaat ekipleri, sanayi esnafı, normal esnafa kadar indi. Saçılan paranın piyasaya verdiği kolay, az emekli, az vasıfla kazanılan rahatlık haliyle yine kolay ve basit yatırım yöntemlerine döndü.
Dışarıdan alınan bu borcu yerine koymak için dışarıya mal satıp onun karını kazanç görmemiz gerekirken bu parayı iç piyasada üretime (ihracata yönelik) kullanmayınca hesap günü geldiğinde olan şeyler oluyor. Kur artar, enflasyon artar, aynı paraya alınan hizmet kalitesi ve gıda kalitesi düşer...
O piyasada gördüğünüz arabaların ömrü 10 yıl vs. sonra bitecek. Para kolayken alındı çoğu. O zaman duvara tam toslanacak. Ha yetişen gençlerin zaten işe girip araba alacak (bu fiyatlarla) durumu yok zaten. Gençler sizi gelecekte borçlandırarak kazandılar o arabaları vs.
Ha hala çıkıp ekonomi güya kötüyse bu arabalar vs. ne diye ekonomi kötü diyenleri kendinizce çürütmeye çalışıyorsanız da sıkıntı yok. Koyun çok olacak ki çoban da maldan daha fazla kazansın.
 
Yanında kolej var demişsin yani onca araba olması çok normal. Modellerin 2015 olması da çok normal çünkü o zamanlar daha ulaşılırdı. İstanbul'da yaşıyorum trafikte çok fazla 2021 model araç göremiyorum. Genel olarak eski, zamanında alan almış ve onunla devam ediyor.

Çok yüzeysel bir sonuca varmışsın bence. Senin mantığınla bakarsak ülkenin neredeyse %50'si asgari ücret ile çalışıyor bu durum da ülkenin yarısı açlık sınırı paraya çalışıyor.

400 bin nüfuslu yerdeki araba sayısına göre ki bu sayı sadece senin tahminin, ülkede asgari ücret ile çalışanların oranı daha mantıklı bir bakış açısı olabilir.
 
Öncelikle bana hükümet taraflısı falan demeyin, dibine kadar muhalif bir kişiliğim var ve hükümetten ve onun siyasi görüşünden zerre kadar haz etmem. ama yine de inanmıyorsanız siz bilirsiniz tabii...

Geçen gün kardeşimi okul çıkışında motorum ile almaya gittim, okulda tören vardı dışarıda yarım saat kadar bekledim, trafiği yoğun olan, ışıklar vs. olan yerde bekledim, köşede işte. Trafikte bir sürü araba var, resmen bolluk var gibi. Belki binlerce araç geçti yanımdan, karşıdan falan. Okullar bölgesi, çocuklarını okuldan almaya gelenler, yoldan bağımsız geçenler ve tabii bir de kolej de var zaten oraya gelenler lüks araçlar idi. Tamam elbette eski arabalar da var ama yüzde 80 oranında 2015 model ve üstü araçlar idi. İlçemiz yaklaşık 400 bin kişilik, abartısız söylüyorum her iki kişiden birinde, yani belki 200 bine yakın araç vardır. Ki şehir ufak zaten her yerden, şehir içinde bile meşhur küçük İstanbul gibi trafikler oluşuyor.

Bu araçlar gökten inmedi ya, bir zamanlar hepsi sıfırdı, bayilerden alındı, kişilerden alındı. Tamam şimdi sıfır araç fiyatları, ikinci el uçtu, benzin vs. ateş pahası haklısınız ama ne bileyim benim ilçemde bile bu kadar tonla çeşit çeşit araç varsa ve aktif ise büyük şehirlerde neler vardır neler...

Bu konuyu münakaşa için açtım, lütfen hakaret veya başka bir yerlere çekmeyin, sadece bir tespit, bir gözlem olarak düşünün.

> Edit: Başlığı böyle koymadım, moderatör değiştirmiş, bilginize.

Ek olarak bizim orada hep eski kasa otomobil modelleri dolu florya tarafına gidince BMW ve Mercedes kaynıyor bölgeden bölgeye değişir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı