ASMR İzlemek Saçma mı?

ASMR İzlemek Saçma Mı?

• Oy verenlerin toplamı
    115
Az önce o videoya huylandim dedi trol dedi bana. Bunlarda benle kafa buluyor gece gece. Ben ne bilim ASMR falan. Tahmin yürüt deseydiler Aston Martin'in kisaltmasi derdim.
Otonom duyusal meridyen tepki.

Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi, Beyinsel Orgazm veya. Omurga karıncalanması ve Beyin masajı şeklinde de adlandırılan, Endorfin salgılayıcı, rahatlatıcı etkiye sahip bir ses türü.

Bunda anlaşılmayacak bir durum yok. Benim o videoya troll dememin amacı şu; şimdi sen cidden bu tarz video izlemek istiyorsan izleyeceğin kanallar şu tarz olmalı :

PierreG ASMR

Creative Calm ASMR (Roleplay var ama olsun)

ASMR Darling

Ama o tarz ASMR videoları izlersen tabi dersin "Bu ne lan? böyle şey mi olur" diye.

ASMR'ın olayı kulaklıktaki stereo özelliğini kullanarak sanki kulağınızın yanı başında biri fısıldıyormuş gibi hissiyat uyandırması özetle. Arka fonsuz bir sağdan bir soldan sessizce konuşuyorlar. Yani kulaklıksız işe yaramaz.

Uyku sorunu olanlar için geliştirilmiş bir metod diye biliyorum. Fakat cicili bicili kızlarımız Ear licking yaparak kulak gıdıklatıyor. Cidden ses ile gıdıklanmak çok garip.
Evet, ASMR tam olarak bu tarz bir şey.

ASMR'de bir sıkıntı yok da Mukbang'a girdikleri zaman büyük sıkıntı. Yemek yerken iğrenç iğrenç ses çıkartıyorlar. Ama internette bunun terapi yöntemi olabileceğine dair yazılar da var.

Milletin aklına şaşıyorum bazen ha, benim için bu kadar rahatsız edici bir şey nasıl terapi yöntemi olabilir diye? Günlük hayatta denediğim çok rahatsız oluyorum da yatmadan önce kulaklıkla deneyeyim bari :D

On altı saat sonra görüşürüz.

Son düzenleme:
ASMR ile Tik Tok'u bağdaştırman da ayrı bir olay. ASMR Akım değildir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamı severim. ASMR cidden budur. ASMR'ı saçma bulan arkadaşlarımız, konuya hangi açıdan bakıyorsunuz bilmiyorum ama ASMR'ın açıklaması "Otonom Duyusal Meridyen Tepkisi, Beyinsel Orgazm veya. Omurga karıncalanması ve Beyin masajı şeklinde de adlandırılan, Endorfin salgılayıcı, rahatlatıcı etkiye sahip bir ses türü." kısacası bilimsel bir şey. Tabi ki saçma bulabilirsiniz. Konunun amacı düşüncelerinizi öğrenmek.

Hiç de orgazm olmuyor beynim falan. Yaptıkları her aptalca şeye bir kılıf uydurarak bir amacı varmış gibi gösteriyorlar. Tiktok bile bunlardan daha samimi.

Bu konuyla ASMR'nin ne olduğunu öğrendim, biraz baktım bana çok rahatsız edici geldi. Nasıl terapi yöntemi oluyor anlamıyorum. Aynı şekilde uyumaya yardımcı müzikler de beni çok rahatsız ediyor ama videolar milyonlarca kez izlenmiş oluyor. Millet seviyor anlaşılan. Ayrıca şimdi birkaç ASMR videosuna baktıktan sonra hep ASMR kanallarının reklamları çıkmaya başladı. Siyaset reklamlarından kurtuldum sonunda.

Ben de bazen izliyorum. İzlememin sebebi ise karşımda insanlar ses çıkartarak yemek yediğin de dövesim geliyor. Bende kendime bu şekilde alıştırma yöntemi buldum ve nedense izleyesim geliyor ama izledikçe çok fazla sinirleniyorum :)

Sana git diyemem kal demekte gelmiyor içimden gibi yaşıyorum :)

Toplumda; gündelik hayatta yapılınca ayiplanacak, anormal gözükecek ne varsa bazı başlıklar adı altında yapılınca mazur görülüyor. Ne zamandan beri sapirdamak normal bir sey kabul edilir oldu? Eğlence adı altında yapılan sacma hareketler ve bunu insanlara gösterme çabası...
Gerçekten anlamıyorum... 😔

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı