Asosyal bireyler mutlu olamaz mı?

Pelinsu Hava

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, iyi forumlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. Asosyal mutlu olamaz diye bir ön yargı var, sizce neden ve doğru mu? Fazlasıyla asosyal bir bireyim; yürüyüş, market alışverişi yapmak dışında ayda 1, maksimum 2 kez dışarı çıkıyorum ve gayet mutluyum. Kitap okuyor, şarkı dinliyor, dizi/film izliyor, oyun oynuyorum (sadece bilgisayar oyunu değil arkadaşlarım ile Discord üzerinden konuşarak FRP de oynuyoruz) fakat yakınlarım beni sosyalleştirmeye çalışıyor, eğer asosyal olmaya devam edersem asla mutlu olamayacağımı söylüyor.

Alakası yok. Pek tabii olabilir. Mutluluğun kaynağı zaten nesnel değildir ki. Zaten siz de mutlu olduğunuzu söylemişsiniz. Sizin hangi durumlarda mutlu olacağınızı sizden daha iyi bilecek değiller ya.

Hayatımda ailem dışında 2 kişi var; birisi tek arkadaşım, diğeri de sevgilim. Dışarı çıkmayı seven birisi de değilim, insanlarla fiziksel temas kurmadığım zaman üzülmüyorum. Ha mutlu olmadığım zamanlar oluyor, eskiden olduğum kişiyi düşünüp üzülüyorum. Asosyallik kişi sosyalleşmeye çalıştığında zorlanır, mental olarak yorulur ve bu da mutsuzluk getirir.

Asosyallik bir hastalık veya kusur değildir. Asosyal insanlar insanlardan çekindiği, utangaç oldukları için değil, kendi iç dünyasında daha başarılı oldukları için asosyaldir. Çoğu insan sosyal olduğu için kendisinden olmayanı kusurlu sanıyor. Fakat o tarz insanlar topluluk içinde başarılı oluyorsa asosyal insanlar kendi içerisinde buna ulaşabilir. Hatta okulda insanlarla etkileşim kurmak istemeyen çocukları yanlış yönlendiriyorlar, zorla grup çalışmasına zorluyorlar. Öğretmenler yaptıkları şeyin iyi olduğunu düşünse de bu çocuğun performansını düşürmekte ve hayatını işkenceye döndürebilmekte. Sonuç olarak asosyal insanlar da gayet mutlu olabilir.

Zaten çoğu kişi bu durumda. Hayat artık bizleri buna sürüklüyor. Pandemi oldu müthiş sosyalim diyenler bile eve kapandı. Arkadaş edinmekten kaçınmayın. Pandemi mutlaka bitecek. Bizim bir @Asosyal Necmi vardı. Onun gibi de olmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı